Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Kate Middletons smarta hårtrick tar bort år från hennes ansikte – helt gratis

23 maj, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt.
Har du koll på Kate Middletons enkla hårknep? Inte? Se då hit! Tricket tar bort år från ansiktet – helt gratis.
Annons
Fem snackisar från veckan som gåttBrand logo
Fem snackisar från veckan som gått

Kate Middleton, hertiginnan av Cambridge, må ha en hel armé av flotta ansiktsvårdare och exklusiva skönhetsgurus. Men Kates allra främsta beautytrick (som faktiskt tar bort år från hennes ansikte!) har faktiskt varit helt gratis. Det hela har skett genom ett enkelt frisyrbyte. Låt oss berätta mer...

De som har följt den brittiska kungafamiljen de senaste tio åren, efter att Kate gifte sig med prins William och blev en del av det kungliga sammanhanget på allvar, vet att hertiginnan i många, många år brukade rocka en mer studsig, bouncy, föning. Frisyren kännetecknades av mycket volym, lätta lockar och en uppklippning som verkligen ramade in hennes ansikte. Men under Kates senare framträdanden, evenemang och kungliga programpunkter har hon haft en helt annan hårstil. En lite mer elegant sådan.

Kates nya frisyr får henne att se ungdomligare ut, menar flera välkända hårstylister.

Kate Middletons nya frisyr

Hertiginnans nya frisyr sågs först för några månader sedan, då Kate och William besökte Karibien. Då gissade pressen att stilbytet berodde på det fuktiga klimatet, att Kate satsade på en mer tillrättalagd look för att slippa frizz och uppstickande småhår. Men den har hängt med sedan dess. Och frisyren då? Hur ser den ut? Kate har, istället för att låta de kungliga lockarna hänga fritt, istället valt att slicka bak håret bakom öronen. Lily Jeffreys, senior stylist och färgtekniker på Taylor Taylor London, förklarade att Kate, genom att bära håret mer undanstoppat, på ett subtilt sätt öppnar upp sina ansiktsdrag på ett nytt vis.

Annons

– Att stoppa in håret bakom öronen hjälper också till att få hennes kindben och käklinjer att synas än mer, att visa hennes lysande hy och att dra uppmärksamheten till hennes ögon, slår hon fast.

Under filmfestivalen i Cannes visade Kate upp sin nya eleganta hårlook.

Hon fortsätter:

– Looken lyfter hennes ansikte och ger henne ett mer ungdomligt glow.

Det är inte bara Lily som har observerat Kates subtila, men ändå tydliga, förändring. Mästerstylisten Nick Willis på Charles Worthington Salons har också märkt att hertiginnan satsar på att bära sitt hår rakare, längre och med en mittbena.

Kate i sin tidigare frisyr: volym, lockar och mycket lugg!

– Hon stoppar in håret bakom örat för en sofistikerad men ändå avslappnad look. Denna 70-talsstil är en enorm trend inför sommaren 2022, dessutom är den är lätt att underhålla och ser elegant ut – vid alla tillfällen! Den här looken är ren och skär elegans.

Annons

Så stylar du håret som Kate

Han fortsätter:

– Detta är en kontrast från hennes gamla stil; hennes studsiga utblåsning hade volym och rörelse medan hon nuförtiden ses bära sitt hår mer slickat. Genom att stoppa in håret bakom örat avslöjar också Kate sin benstruktur. Det är ett bra trick för att visa upp ögon och kindben, vilket i sin tur är ett fantastiskt tips mot åldrande. Frisyren ger inte bara ett mer elegant och ungdomligt utseende, det är också en look som kräver mindre underhåll och fix.

Lily Jeffreys håller med.

– Det är ett snabbt och enkelt sätt att få ett rakt hår att se mer elegant och sofistikerat ut. Dessutom är det är också lätt för henne att justera och hålla det snyggt hela dagen utan att hennes frisör ständigt behöver vara till hands.

Kate under en programpunkt i april månad. Också här visar hon sin nya frisyr, med det raka håret instoppat bakom öronen.

Dessutom bjuder looken in till att leka med nya accessoarer, örhängen exempelvis. Det har Kate gjort vid ett flertal tillfällen på sistone, inte minst under filmfestivalen i Cannes.

– Kate gömmer sig inte längre bakom en svepande lugg utan visar istället upp hela sitt vackra ansikte. Looken öppnar upp ansiktet, slår Martin Palmer, salongschef på Nicky Clarkes Salon i Birmingham, fast.

Källa: The Sun

Annons