Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisören: Snabba tipset för att få mer volym i håret

20 maj, 2022 
Vi är många som varje dag kämpar för att få till lite volym i håret, för att göra att det ser livfullt och friskt ut.
Frisören Helen Reavy delar med sig av ett snabbt knep för att få mer bestående volym i håret – och det är otroligt enkelt!
”Älskar det här”, skriver en person om tipset.
Annons
5 tips för att få volym i håretBrand logo
5 tips för att få volym i håret

Att ha svårt att få till volym i håret är en vanlig utmaning, speciellt för personer som har tunt och rakt hår. Men hur vi än sprejar med hårspray eller använder mousse så verkar det ibland hopplöst att ge håret lite kropp.

Men det behöver faktiskt inte vara så krångligt. Med en hårfön och en borste kan du snabbt lösa dina volymproblem. Det visar frisören Helen Reavy, som också är grundare till hårproduktsföretaget Act and acre, i ett klipp på sin Instagram-sida.

I det korta videoklippet visar Helen pedagogiskt hur hon får till mer volym på mindre än en minut, utan massor av extraprodukter eller annat i håret.

Helen börjar med att borsta håret som vanligt, för att sedan vände upp och borsta uppåt i rötterna istället. Samtidigt blåser hon varm luft i fem till åtta sekunder på området med sin hårfön. Efter det fortsätter hon hålla upp håret med borsten, men byter till kall luft istället. Hon kyler ner håret med den kalla luften i tre till fem sekunder. Helen avslutar med att borsta till håret lite lätt för att undvika frissigt hår. Resultatet blir hårrötter med volym!

Hyllas för knepet

Det enkla knepet får folk att tappa hakan i kommentarsfältet, och klippet har gillats över 300 000 gånger.

”Älskar det här”, skriver en person.

”Jag har gjort så här i flera år, det är ett jättebra knep”, intygar en annan.

En person blir nostalgisk och skriver: ”Herregud! Så här brukade vi göra på 70- och 80-talet”.

Annons