tvättbara rengöringsrondeller är smart val i badrummet

1:04

Efter reklamen: Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter

(1:04)

Vi gör inte bara av med en ofantlig mängd bomullsrondeller varje åt. Att producera dem kräver mycket resurser. Men nu finns ett sätt att minska på klimatavtrycket. Flera märken har den senaste tiden lanserat bomullsrondeller som du kan tvätta och använda igen. Och två av dessa är extra smarta.

Skönhetsexperten: ”Att unga är snyggare är en myt”

Både the Body Shop och danska I Love Beauty gör tvättbara rengöringsrondeller märkta med veckodagarna för att du lätt ska hålla reda på vilka du använt. När du sminkat av dig stoppar du rondellen i den lilla nätpåsen som följer med. När alla är smutsiga slänger du in påsen i tvättmaskinen tillsammans med den andra tvätten och när de är rena så kan du börja om igen. Båda dessa är tillverkade av ekologisk bomull och bambu men det finns några små skillnader mellan dem.

Rondeller för basbehovet

bomullsrondeller märkta med veckans dagar

Med Clean Conscience Reusable Make-Up Remover Pads från the Body Shop får du sju rondeller som är ganska tunna och mjuka. Du tvättar dem i 30 grader. De kostar 95 kr och finns här.

Höstens starkaste hårtrender - snyggaste klippen och produkterna att använda

Rondeller med lyxkänsla

lyxiga bomullsrondeller som kan tvättas

Cleansing Routine Ansiktsdynor från I Love Beauty innehåller lite fler rondeller, här har du extra om du t ex ska köra en spadag eller behöver ha med dig i väskan. De är lite kraftigare och inte lika mjuka som ovan, åtminstone inte i början. De ger också en lätt exfolierande effekt vilket är härligt. Med det sagt så är de inte alls hårda utan väldigt behagliga. Här har man också varit noga med detaljerna vilket ger en högre lyxkänsla. Du har en liten ficka som du kan stoppa in fingrarna i vilket gör dem lite lättare att hantera. Dessa kan du tvätta 60 grader vilket känns fräscht. Här får du 10 rondeller och en nätpåse. De är lite dyrare, 190 kr kostar dessa (135 danska kronor). De finns här.

Mer läsning

Femina