Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Frisören: Så klipper du snygg gardinlugg själv hemma

12 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, Tiktok.
Att klippa lugg hemma behöver inte vara så svårt, om du vet hur du ska göra.
Frisören Wane Tuggle delar nu med sig av ett enkelt knep för att klippa en snygg och trendig gardinlugg själv – och hur du undviker vanliga misstaget.
– Jag vill att hon ska få lite böj på håret, säger han i ett klipp på Tiktok.
Annons
Kändisarna med de mest spektakulära 80-talshåren – så ser de ut i dagBrand logo
Kändisarna med de mest spektakulära 80-talshåren – så ser de ut i dag

Att klippa håret hemma har nog de flesta försökt sig på någon gång, men med varierande resultat. Det kan vara svårt att få till en frisyr som ser ut att vara klippt hos frisör när du gör det själv, men med rätt knep kan du komma mycket närmare en frisörklipp frisyr hemma vid badrumsspegeln.

Frisören Wayne Tuggle delar nu med sig av ett knep för att hjälpa dig att klippa en trendig gardinlugg hemma utan hjälp – och det är en liten detalj som gör hela skillnaden i luggklippningen.

Annons

Tuggle menar att ett vanligt misstag som folk gör när de klipper lugg själva är att de håller håret som ska bli lugg rakt ut eller rakt ner, vilket gör att den blir för kort.

– När luggen faller så är det platt här. Men jag vill att hon ska få lite av en böj, säger Wayne Tuggle.

I ett Tiktok-klipp som har gillats tusentals gånger visar han knepet på en klient, som sen får testa själv att klippa lugg medan frisören guidar henne.

Enkla sättet att klippa lugg

Knepet ligger i att hålla lugghåret rakt upp, och vrida håret ett varv innan hon lägger det platt bak mot huvudet och klipper bort överflödet. Waygne Tuggle rekommenderar att klippa bort ungefär två fingertoppslängder av håret för en snygg gardinluggslängd.

– Nu när det släpps så kommer det falla framåt. Håret för en böj och ett lyft, säger Wayne, och hyllas av klientens vänner som filmar klippningen.

Annons

Bland kommentarerna är många glada för tipset.

”Du har förändrat min luggstil”, skriver en person.

”Jag har gjort det här sen jag var 12 år. Vi 80-talstjejer vet hur man får den där böjen”, skriver en annan.

Annons