Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsredaktören: Så bra är Tämjas 4 frissfixande utmanare

03 apr, 2023 
Björk Tämja
Slipp strån som flyger likt tunna elektriska ålar runt huvudet med den här snabbjobbande stylingfavoriten som nu finns i flera varianter.
Annons
VIDEO: Mogen hy - Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
VIDEO: Mogen hy - Så undviker du att läppstiftet blöder

Visst är det irriterande när man fixat håret och så flyger det små fjösiga ströstrån uppe på skallen? Det där frisset vill man helst slippa, vare sig det är hästsvans, knut eller svallande lockar du arbetat fram. Och det kan du. En av de hetaste och mest hyllade stylingprodukterna det senaste året är Tämja från svenska hårvårdsmärket Björk.

De 4 bästa frissfixande stylingprodukterna

Om du inte redan sett den flimra förbi på sociala medier så är detta en tub med mascaraliknande borste och en gelliknande formula som du enkelt sveper över håret för att lägga ner och kontrollera friss. Som alla succéer så har det nu kommit en hel del liknande produkter. Så hur bra står de sig mot den prisbelönta Tämja? Kolla här.

Annons

1. Frisstämjaren från REF

vårdande frisstämjare från svenska REF

Vårdande formula i kombination med liten borste gör Frizz Tamer n° 130 toppen att ha till hands om du har irriterande små strån, så kallat babyhår, som inte vill låta sig tämjas utan hjälp. Bland ingredienserna finns här kokosnötolja och protein från quinoa som ser till att de här små stråna inte blir torra och sköra.

Frizz Tamer n°130 från REF. kostar 229 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

Multifunktionella Got2B Glued 4 Brows & Edges från Schwarzkops har en hylsa i kanariegult som är lätt att hitta i väskan. Den veganska formulan är dessutom otroligt lätt att använda, perfekt när du vill få bort ditt friss när du är på språng. Borsten har en platt sida och en med lite längre strån för att du ska kunna släta ut strån och tämja bångstyriga ögonbryn.

Annons

2. Got2b glueds första utmanare

Got2B Glued

Got2B Glued 4 Brows & Edges från Schwarzkopf kostar 72 kr och du hittar den här (reklamlänk).

2. Got2b glueds andra utmanare

Schwarzkopf har för säkerhets skull ytterligare en frisstämjare i sin Got2B-serie. Farewell Flyaways har en annan typ av spoolie-borste där piggarna är riktigt korta vilket gör den extra lämplig att kontrollera längre hår runt ansiktet utan att borsten fastnar och gör friss-situationen värre. Däremot passar den inte riktigt lika bra till dig som har väldigt tjockt och kraftigt hår.

Annons
Björk Tämja

Got2B Farewell Flyaways från Schwarzkopf kostar även den 72 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

4. Hairlust utmanare

Hairlust

Hårspray i ett stick kallar Hairlust sin Final Touch Hair Styling Stick. Här får du en formula berikad med en rad växtextrakt. Bra för håret men lite mindre effektiv på att hålla frisset på plats. Den passar bäst om du har ett lite sprödare och tunnare hår. Den doftar fräscht och borsten bjuder på korta täta plastpiggar.

Annons

Final Touch Hair Styling Stick från Hairlust kostar 149 kr och du hittar den här.

Så bra är Björks Tämja – orginalet

prisbelönta Tämja från Björk som dämpar friss

Härligt fruktdoftande Tämja är Björks moderna klassiker som vunnit även proffsen i Beauty Awards-juryn över till sin sida men gör att även du som inte är proffs kan få kontroll på irriterande friss. Formulan är lättarbetad och torkar snabbt vilket är en fördel när du jobbar med bångstyriga strån. Även här finns vårdande ingredienser men det påverkar inte formulans egenskap att hålla håret på plats. Tämja passar lika bra för att lägga ner enstaka strån som att fixa en slätare finish på till exempel luggen och du kan även ha den för att få till formen på dina ögonbryn.

Annons

Tämja från Björk kostar 229 kr och du hittar den här (reklamlänk).

SE OCKSÅ: Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukterBrand logo
SE OCKSÅ: Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter
Annons