Så fönar du håret med rundborste – steg för steg
1:06

Efter reklamen: Så fönar du håret med rundborste – steg för steg

(1:06)

Slå på ljud

Om du vill få till ett snyggt hårsvall är det viktigt att ha en bra fön, oavsett vilken frisyr ditt hår är klippt i och hur långa längder du har. Att föna håret gör det lenare, lyxigare och gör helt enkelt att håret ser mer stylat ut.

Men om du vill få ut bästa möjliga resultat av din fön så är det bra att veta hur den fungerar – och faktum är att många inte nyttjar sin föns alla bra funktioner. Hur många funktioner som finns beror såklart på prisklass och modell, men de allra flesta föner har åtminstone en knapp för kall luft. Den knappen används dock inte alls i den utsträckning som den kanske borde.

”Jag har 400 parfymer – de här fem är mina favoriter”

Att föna med kall luft fyller en viktig funktion i hårstylingen, och är något som många frisörer använder sig av dagligen. The Sun skriver om vikten av att använda den smarta knappen på fönen.

Därför ska du föna med kall luft

Genom att att blåsa varm luft i fuktigt hår blir du snabbt av med vattnet du inte lyckas krama ur med handduk efter duschen. Men för mycket varm luft kan också torka ut och i längden skada håret, även om du använder värmeskydd (vilket du alltid bör göra när du använder värme i håret). Det kan också göra att frisyren du stylar med hårfönen inte håller så bra som du skulle vilja.

Trendiga frisyrerna som franska kvinnor älskar

Men om du i stället tar till kall luft så kommer håret inte skadas på samma sätt, och frisyren kommer också låsas in och hålla bättre! En bra tumregel är att föna håret med varm luft tills det är ungefär 80 procent torrt, och sedan byta till kall luft för att ge håret extra glans och se till att stylingen håller hela dagen.

Så gör du en snygg vardagsuppsättning
1:01

Efter reklamen: Så gör du en snygg vardagsuppsättning

(1:01)

Slå på ljud
Mest läst