Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Trendiga frisyrerna som franska kvinnor älskar

11 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografInstagram, TT.
Få lyckas väl se så avslappnat vackra ut som fransyskorna, och en hel värld ser till de franska kvinnorna för inspiration gällande både mode och skönhet.
Så här gör du för att få till den franska looken i håret – och se riktigt chic ut.
– Fransyskorna vill ha textur i topparna, säger frisören David Mallett.
Annons
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknepBrand logo
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep

De franska kvinnorna är stilikoner i hela världen – sättet de klär sig, sminkar sig och stylar håret inspirerar kvinnor i många andra länder. Men hur gör du för att få till den avslappnat snygga franska looken i håret?

2023 är det vissa frisyrer och stylingknep som fransyskorna älskar. Frisören David Mallett jobbar på en av Paris chicaste frisörsalonger, och han har blivit expert på vad de parisiska kvinnorna är ute efter.

– Det finns en mjuk riktning i allt. Även när vi klipper en page, som tidigare handlade mycket om skarpa linjer, så ska det nu vara väldigt mjukt. Fransyskorna vill ha textur i topparna, säger han till Vogue.

Annons

Så får du till den franska frisyren

David förklarar att ledorden när han klipper hår ofta är ”bohemiskt, poetiskt och mjukt”, och klippningarna ska kännas naturliga och inte för drastiska. En populär frisyr är den mjuka uppklippta shag-klippningen, som kan liknas vid Jim Morrisons ikoniska frisyr.

– Det är en poetiskt mjuk kaskad av hår, och det fungerar fint på både rakt, vågigt och lockigt hår. När en kund har lång lugg så ser vi till att topparna har textur så att luggen rör sig. Franskt hår är lite mindre neurotiskt, säger frisören.

Annons

Vad menar han med det? Att fransyskorna inte vill ha spikrakt hår, då de tycker att håret känns mindre levande nu. I stället har man en mer nonchalant inställning till frisyrer – eller det är i alla fall så det ska se ut.

– De låtsas alla att de inte bryr sig, men faktum är att de här ägnat timmar och åter timmar på att se ut som att de inte bryr sig. För fransyskor är skräcken att ha rakt och plattat hår med en mittbena och slingor som börjar vid rötterna och slutar i topparna. Det hatar den franska kvinnan, säger David Mallett till Vogue.

Annons
Tips för dig med tunt hårBrand logo
Tips för dig med tunt hår
Annons
Annons