Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Korta frisyrer som är både lättskötta och trendiga

07 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
En kapad frilla funkar alltid!
Här är sex snygga frisyrer och klippningar som både är lättskötta och trendiga.
Annons
VIDEO: 8 kändisar som haft både långt och kort hårBrand logo
VIDEO: 8 kändisar som haft både långt och kort hår

Att vara kortklippt är också lättskött och samtidigt enkelt och snabbt att styla. Här är sex snygga frisyrer för dig med kortare hår, som är riktigt trendiga och snygga!

Bakåtslickat och blött

Att styla ditt hår i ett backslick som gör att håret ser blött ut har gjorts trendigt av kändisar som Kim Kardashian och Kristen Stewart, och är snyggt både på kort och långt hår. För att håret ska fortsätta se blött ut men inte bli knastrigt så rekommenderar kändisfrisören Richard Marin att använda sig av balsam.

– Jobba in det i handflatan och distribuera i ditt blöta eller torra hår, och kamma sedan igenom det. Det ger dig hår som ser blött och glansigt ut.

60-talsinspirerat

Inspireras av Jackie Kennedy och andra ikoniska damer med den här frisyren. Styla din page med utböjda toppar för den klassiska looken, som känns retro och modern samtidigt.

Annons

– Du bör börja med att se till att håret är torrt, och sedan styla det så rakt du kan med en plattång. Ge sedan topparna en liten kurva utåt med en tunn locktång, säger frisören Andrew Fitzsimons.

Vågig page

Att styla en kort page snyggt behöver inte vara svårt. Med lite vågor i håret från frisyren liv utan att se för stylad ut.

– Jag älskar den hår frisyren så mycket för hur naturlig och enkel den är. Det ger innehavaren en vacker och belevad look.

Låg knut

Det här är en frisyr vi generellt förknippar med längre hår, men det går att fåt ill snyggt även med hår i pagelängd. Frisören Kali Ferrara från New York rekommenderar att styla knuten när håret är fuktigt för bäst effekt.

– Använd en lätt gel och en borste för att få ner håret i en den riktningen du vill att håret ska ligga. När allt hår är samlat så knyter du det i en tajt svans.

Strandlockar utan värme

Börja med att ta i balsam du inte behöver tvätta bort i rent och fuktigt hår, innan du delar håret i en mittbena och göra några tjocka flätor. Sov med flätorna eller låt dem lufttorka under dagen inan du släpper ut håret när det är torrt. Kamma sedan igenom håret med fingrarna.

Utsmyckad i håret

Har du en riktigt kort frisyr så kan du lätt styla upp det med en utsmyckad håraccessoar, som exempelvis ett spänne.

– Jag tycker särskilt mycket om en kort page med sidbena och en utsmyckad hårnål, säger Richard Marin.

Källa: Real simple.

SE OCKSÅ: 7 kändisar med deras naturliga hårfärgBrand logo
SE OCKSÅ: 7 kändisar med deras naturliga hårfärg
Annons