Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

4 korta och lättskötta frisyrer – så stylar du dem för mer volym

03 nov, 2023 
Bob, lob, shag. Det finns många frisyrer att välja bland, men hur skapar du volym i ditt nya klipp? Vi guidar dig!
Annons

1. Den korta shagen

kort frisyr volym shag
Jenna Ortega i den uppklippta korta frisyren.

Frisyren shag blev populär för några år sedan, en uppklipt frisyr med korta längder som är lätt att skapa volym i med hjälp av rätt produkter och en hårfön. Dessutom fungerar den både för dem med rakare hår och mer självfall. Jenna Ortega är en av dem som blivit känd för att älska just denna korta shag.

För att få volym i denna korta frisyr är ett volymspray viktigt att införskaffa! Exempelvis detta från Unite som du kan kika på eller köpa här. (reklamlänk) Lägg även i en kräm som får håret att se tjockare ut, som denna uppskattade thinkening cream från märket Living Proof. (reklamlänk) Båda produkterna stoppas i fuktigt hår innan du fönar det med huvudet upp och ner, för att skapa ytterligare volym. Ett tips som kommer direkt från kändisfrisören Gabi Lopez.

Annons

2. Bob i olika varianter

italiensk bob
Grece Ghanem i en snygg så kallad italiensk bob, en bob med härlig volym som just nu är väldigt trendig!

Boben, alltså den haklånga pagen, har kommit och gått genom åren. Från Victoria Beckhams spikrakt stylade bob till de senaste varianterna med mer volym. Även här är det allra viktigaste verktyget en hårfön! Exempelvis denna från Remington som du kan läsa om och kan köpas här. (reklamlänk) Det viktiga är att fönen har ett diffuser-munstycke som hjälper till att skapa volym! För att styla en vågig bob är tipset även att använda ett saltvattenspray innan du fönar håret, för att få till ett hår med mer textur. Här finns ett saltvattenspray många uppskattar! (reklamlänk)

3. Axelkort plattat hår med lätta vågor

Margot Robbie frisyr
Margot Robbie har en kort frisyr som hon plattar i en lätt s-form.

Kanske den lättaste korta frisyren att styla enkelt är den rakt klippta korta varianten som du plattar med en plattång, men skruvar till så en lätt s-form skapas. Tack vare detta smarta knep behöver du varken lägga tid på att locka håret, men får ändå en härlig volym som inte uppstår i ett helt plattat hår. Även här är textursprayen något som behövs för en hållbar styling, men även en plattång! Många älskar denna från GHD, som dessutom vunnit många utmärkelser som Bäst i test! (reklamlänk)

Annons

4. Olika varianter av lob

frisyr kort volym
Rachel McAdams syns ofta i en snygg vågig lob som ibland kortas av till en volymfylld bob.

En lob betyder en lång bob, alltså går håret i detta fall ner till axlarna snarare än till käkbenet, som i en bob. Även här är det smart att använda olika produkter och stylingverktyg för att din lob inte ska hänga och se tunn ut.

I detta fall kan det vara smart att använda en wand eller annan locktång för att skapa mjuka lockar. Innan du börjar locka håret, lägg i texturvax i fuktigt hår och föna! Klicka här för att hitta ett vax! (reklamlänk)

Frisören tipsar: Så stylar du håret när det är fuktigtBrand logo
Frisören tipsar: Så stylar du håret när det är fuktigt
Annons