0:32

Efter reklamen: Kungliga sommarfrisyrer att inspireras av

(0:32)

Träna ansiktet

Meghan Markle har många knep från Hollywood, för att hålla sig så vacker som möjligt. I en intervju 2014 erkände hon att hon gör ansiktsgymnastik.

– Jag gör ansiktsövningar från en av mina bästa skönhetsterapeuter, Nicola Joss, som i stort sett skulpterar ansiktet från insidan och ut. Jag lovar att det fungerar, även om det känns löjligt. De dagar jag gör det är mina kindben och min käklinje mycket mer definierade.

Rii Schroer

Den magiska nyponoljan

Kate Middleton sägs vara väldigt förtjust i att använda nyponolja som en del i sin skönhetsrutin.

– Kate fortsätter använda nyponoljan i sin dagliga hudvårdsrutin. Hon älskar effekten den har på hennes hud, sa en uppgiftslämnare till US Weekly 2015.

Sarah Jessica Parkers naturliga övergång till grått hår – så snyggt

Bara neutrala naglar

Det är inte kungligt att ha svarta eller röda naglar – här är det neutrala färger som gäller. Drottning Elizabeth ska ha burit Essies halvgenomskinliga lack Ballet slippers sedan 1980-talet, och de andra kvinnorna i det brittiska kungahuset har följt hennes exempel.

Joan Williams/REX

Återfukta läpparna

För Meghan Markle är det viktigt att ha återfuktade läppar, och en av hennes viktigaste produkter är ett intensivt läppbalsam från Fresh, med solskyddsfaktor i.

– Jag har letat överallt och provat alla sorters läppbalsam men den här är den absolut bästa. Mjuka, kyssvänliga läppar. Jag hyllar den, sa Markle till Beauty Banter.

Snyggaste kändisfrisyrerna för kvinnor över 50 – inspireras av stjärnorna

2 är det magiska numret

Prinsessan Dianas gamla makeup-artist Mary Greenwell har avslöjat att hon har ett knep för att det aldrig ska bli för mycket smink – siffran två.

– Man kan kombinera helsminkade läppar med tunga ögon, tricket då är att ha en ljus rouge. Man använder två komponenter, inte tre. Man gör aldrig tunga läppar, ögon och rouge.

Gel-eyeliner för sotade ögon

Kate Middleton är känd för att använda en gel-eyeliner från Bobbi Brown för att få till den rätta nivån av sotade ögon, för att det ska passa hennes kungliga utseende. Med hjälp av gelformulan sitter eyelinern som en smäck, och det finns ingen risk att det kladdar.

2021 Pool / i-Images

Schampo utan sulfater

Meghan Markles hårstylist Richard Ward har tricks för att få hertiginnans hår att skina ordentligt. Han använder ett schampo utan sulfater som gör att håret hålls återfuktat och hälsosamt.

Så sminkar du dig under sommaren -bästa produkterna

Jobba in mascara i rötterna

Att applicera mascara är lite av en konstform – och den behärskade prinsessan Diana. Mary Greenwell lärde prinsessan att man måste in till rötterna med mascaran för bäst resultat.

– Jag lärde henne att se efter när hon applicerade mascara själv, så att fransarnas rötter var täckta också. Börja i hörnet av ögat och jobba dig sedan åt sidan innan du borstar igenom.

Mark Stewart

Källa: Town and country magazine.

Mer läsning

Femina