hoppande kvinna vid vattnet

4:02

Efter reklamen: Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du maskne

(4:02)

Tjocka foundations och puderprodukter blir nästan som en yllestrumpa på huden men värmen gör dessutom att fel produkter kan börja glida under dagen. Men det finns nya smarta och sköna alternativ som är perfekta för säsongen - allt från praktiskt stift som du lätt kan ha på fickan till alla nya härliga makeuphybrider där du får en stor dos hudvård på köpet. Många kan du med fördel applicera med fingertopparna vilket gör att du dessutom slipper släpa med dig hela verktygslådan på semestern.

Basen

foundationhybrid med fukt och solskyddsfaktor

Sisleys Phyto Hydra Teint SPF 15 är foundation och fukt i en och samma tub. Lätt och fräsch, men ändå snyggt utjämnande och lystergivande. Det finns bara tre nyanser men var och en spänner över ett ganska brett hudtonsspektra. Med denna får du också skydd mot både UVA och UVB. Phyto Hydra Teint SPF 15 från Sisley kostar 1020 kr och finns här (reklamlänk från Apprl).

Så räddar du huden efter år av solande – bästa produkterna!
foundation i stiftform med massor av välgörande ingredienser

Vill du ha fukt och mjukgörande ingredienser men ändå lite mer täckande finish så har du Bare Minerals suveräna Complexion Rescue Hydrating Foundation Stick SPF 25 som du kan applicera i hela ansiktet eller bara på utvalda partier, vad som passar dig bäst. Formulan är nämligen lätt att få ihop med huden så att den inte ens syns, trots att här inte finns en enda liten silikon - magiskt. Du kan dessutom lätt får med dig stiftet för uppiffning av bas under dagen. Solskydd ingår, lite högre är ovan nämnda till och med och du har hela 20 nyanser att välja mellan. Complexion Rescue Hydrating Foundation Stick SPF 25 från Bare Minerals kostar 455 kr och finns här (reklamlänk från Apprl).

Kinderna

Gel är en fantastisk konsistens på sommaren, det är både skönt på huden, lätt att få på snyggt och ger oftast en sådan där fin din hud fast bättre-effekt. Du kan också enkelt korrigera om färgen skulle flytta sig, bara att ta fingrarna till hjälp. Det finns både i stiftform och på tub. Här är ett par favoriter.

rouge i stiftformat som är lätt att tona ut och sitter perfekt

Vanish Blush Stick från Hourglass är rouge i stiftformat med en otroligt lättarbetad och fin formula. Den smälter sömlöst in, får huden att se jämnare ut och ger fin rodnad. Dessutom sitter det förvånande bra trots värme i luften. Det finns sex nyanser. Det är lätt att få med sig och enkelt att bättra på med under dagen. Vanish Blush Stick från Hourglass kostar 579 kr och finns här (reklamlänk från Apprl).

9 finaste nagellacken att bära i sommar
multifunktionellt glow stift

För mer härlig glow i huden finns plånboksvänliga Do-it-all Stick från H&M som du också kan använda på ögonlock och läppar för skirt subtil lyster. Det finns i fem nyanser, både varma och kalla. Do-it-all Stick från H&M kostar 99 kr och finns här (reklamlänk från Apprl).

Läpparna

Lätt att svepa på är årets hetaste produkt för läpparna, nämligen den där du får vårdande oljor och vaxer i kombination med färg i skön förening. Det är transparens och glans men också ljuvligt mjuk känsla. Enkelt att stoppa i fickan och fräscht med lite lättare färg när solen skiner.

lent läppbalsam i mjuka nyanser

Lyxiga Squeaky Clean Liquid Lip Balm från Westman Atelier är nästan helt viktlös och samtidigt rejält vårdande med växtoljor som jojoba, argan och mandel. Det drömlika och lena formulan gör att läpparna blir slätare och ser fylligare ut. Squeaky Clean Liquid Lip Balm från Westman Atelier finns sex nyanser, kostar 360 kr och du hittar det här.

läppbalsam med fuktig glans och färg

Glow Play Lipbalm från Mac ger snygg och lite fuktig glans utan att vara klibbigt. Den gel-lika vaxet smälter på och får ytan att se jämnare ut samtidigt som osynligt ljusreflekterande pigment ger lätt plumpande effekt. Här har man jobbat med vårdande oljor från mango och jojoba, sheasmör samt Moisture Glow Matrix som låser in fukten i läpparna. Det finns allt från helt transparent som bara ger otrolig lyster till rosa, korall osv. Glow Play Lipbalm från Mac kostar 185 kr och finns här (reklamlänk från Apprl).

Ögonen

Så bra är Fentys nya concealer Bright Fix Eye Brightener

Tycker du att det är krångligt med skugga? Många avstår då det upplevs som svårt att få färgen i ett jämnt lager. Och hur tröttsamt är det inte när både puder och cremeskuggor mest hamnar i globlinjen efter en alltför kort stund, speciellt på sommaren när huden snabbt till varm. De här nya silkeslena och ljusreflekterande skuggorna är en helt annan sak. De smälter in och blir ett med huden utan att där syns några skarpa kanter, du behöver bara fingertoppar till hands och färgen sitter där den ska i flera timmar. Den skimrande effekten blir riktigt fin till solbrun hud och dessutom kan du matcha flera färger och lägga dem i lager för en intensivare effekt.

Skimrande gelskugga som kan användas på flera sätt

Multi-Use Liquid Eyeshadow från LH Cosmetics ger vackert glittrande slöja som snabbt glammar upp allt från ögonlock till läppar och kindben. Multi-Use Liquid Eyeshadow från LH Cosmetics finns numera i tre nyanser, kostar 349 kr och finns här (reklamlänk från Apprl).

ögonskugga i knubbigt pennformat

Knubbigt skuggstick med snygg metallskimrande finish och otrolig hållbarhet hittar du hos Babor. Deras Eye Shadow Pencil går snabbt att måla på och gör looken sommarfestlig på sekunden. Vill du ha en sotad makeup? Då har du alltid suddaren med dig i den andra änden. Det fina är att färgerna blir som ett med huden och fäster där vilket gör att de följer när ögonen rör sig och inte lägger sig i veck lika lätt som en traditionell skugga. Eye Shadow Pencil från Babor finns i åtta nyanser, kostar 229 kr och du hittar den här (reklamlänk från Adtraction).

vattenfast mascara som ger massor av volym

Mascara som sitter från morgon till kväll trots en liten sommarskur hittar du hos Lancôme. Deras Monsieur Big WP är en favorit då den dessutom gör fransarna lyxigt fylliga och långa, något som inte alltid är lätt med de vattenfasta varianterna. Monsieur Big WP från Lancôme kostar 299 kr och finns här (reklamlänk från Apprl).

Utvald läsning

Femina