Därför ska du inte duscha för ofta
0:48

Efter reklamen: Därför ska du inte duscha för ofta

(0:48)

Slå på ljud

Först och främst: att se ung ut är inget självändamål i sig. Inte alls. Allt handlar om hur man känner sig, om man är tillfreds och bekväm med såväl sitt yttre som sitt inre. Men visst kan det vara ganska roligt att höra om hur andra gör, för att vara sina bästa jag? Det håller nog de flesta med om. Att höra människor berätta om sina tips och tricks för att må bättre (krämer, kläder, promenader, sociala sammanhang, god mat eller kulturupplevelser!) är alltid trevligt.

En kvinna, 72 år gammal, berättar nu på sociala medieplattformen TikTok om sitt skönhetsknep. Ett knep som gör att folk ofta misstar henne för att vara årtionden yngre än vad hon egentligen är. Knepet gör henne piggare och fräschare, menar hon.

Extra välkommet är förstås att det knep hon berättar om, i sitt uppmärksammade klipp, är helt gratis.

Michiko, som kvinnan i fråga heter, och hennes dotter Mamina delar ofta videor tillsammans där de berättar om sina hudrutiner och hur man bäst håller sig pigg. Och ja, detta hack kan nog vara det enklaste hittills.

Så, vad är då tipset? Torrborstning!

– Torrborstning handlar bokstavligen om att borsta kroppen från topp till tå, berättar kvinnorna.

Tekniken används i många olika kulturer, och även om det inte, till 100 procent, finns vetenskapliga bevis för att metoden fungerar, så verkar den i alla fall göra underverk för Michiko.

– Torrborstning har fördelar som exfoliering och ökad cirkulation, vilket ökar lystern på huden och ger kroppen energi.

Så gör du torrborstning

Tänk på att ha en mjuk borste med naturborst. Som namnet antyder är det optimalt att borsta huden när den är just torr. Bäst är att torrborsta en gång om dagen men det är bättre att göra det några gånger i veckan är inte alls. Kör gärna i duschen. På så sätt kan du enkelt spola bort allt skrufs som trillar av när du arbetar över huden. Du ska dock inte duscha direkt efteråt. Här kan du läsa mer om exakt hur du går till väga.

Michiko torrborstar sin hud i cirka två eller tre minuter varje morgon – för att få bästa resultat. Hon startar vid benen och borstar sedan upp mot hjärtat.

I kommentarsfältet hyllar nu följarna mamma/dotter-duon.

– Wow, jag kunde aldrig tro att din mamma är 72 år! Hon strålar verkligen!, skriver en av tittarna.

– Du ser decennier yngre ut, hojtar en annan.

Hela klippet kan du se här!

Källa: The Sun

Mest läst