Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Kvinnan är 92 men ser ut som 59 – här är hennes bästa skönhetsknep

28 dec, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Hon har kallats världens äldsta modell. Nu delar 92-åriga Carmen Dell'Orefice med sig av knepen som håller henne pigg och till freds med livet.
Annons
Vintermode - outfits att inspireras avBrand logo
Vintermode - outfits att inspireras av

Ålder är bara en siffra, menar vissa. Och nog kan det stämma. Alla åldrar är dessutom lika härliga, på sina unika sätt. Med åldern kommer vishet och pondus och kvinnor i alla åldrar är, givetvis, lika vackra. Att hålla sig ung är sannerligen inget måste, eller självändamål. Men, om någon som är 92 år (och ser ut samt känner sig som 59) sitter inne på några knep kan det vara lite intressant att lyssna.

Carmen Dell'Orefice har kallats världens äldsta modell. Hon debuterade som modell vid 15 år ålder (på Vogues omslag) och arbetar faktiskt fortfarande. Via tidningen The Sun delar hon nu med sig av sina bästa skönhetsknep. Och det är inte tal om några krämer, injektioner eller annat. Nej, Carmen menar att hennes bästa tips är att varje dag börja morgonen med vatten och citronjuice samt probiotisk yoghurt. Dessutom dricker hon mycket vatten, tar långa promenader (gärna med vänner!), fuskar aldrig med solkräm och bär så lite smink hon kan – för att låta huden andas.

Annons

92-åringens bästa beautytips

– Jag återfuktar min hud med den kräm som finns till hands, men ingenting på utsidan kommer att göra skillnad om du inte tar hand om insidan.

Förutom att gå promenader gör Carmen, dagligen, en lätt gympa för att hålla kroppen i gång. Vid sidan av det sysslar hon med mindfullness.

Carmen betonar också vikten av intimitet i relationer och säger att det tillför ”rikedom och spänning” i livet.

Nu hyllas Carmens tips och tankar om livet i tidningens kommentarsfält. Många menar att hon har helt rätt tänk kring beauty – att det mer handlar om hur man känner sig än hur man ser ut.

Carmen delar dessutom med sig av sin livsfilosofi.

– Det handlar om balansen mellan att minnas det förflutna men inte leva i det, att veta var du är i nuet, att projicera lite på framtiden och vara redo att förändras. Det är så du upplever nåden att njuta av doften av våt asfalt efter ett regn – de små sakerna i livet som gör dig nöjd och lycklig.

Källa: The Sun

Annons