Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Kvinnorna berättar – skönhetsknepen som ger oss självförtroende

01 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPexels.
Vad som ger oss bra självförtroende är individuellt – medan vissa behöver en röd läpp tycker andra att luggen är viktigast.
Nu avslöjar åtta kvinnor vilket steg i deras skönhetsrutin som är viktigast, och som gör att de får bäst självförtroende!
Annons
Vi öppnar Filorgas skönhetskalender 2021 – spoilervarning!Brand logo
Vi öppnar Filorgas skönhetskalender 2021 – spoilervarning!

Utseendet är så klart bara en liten del i ett gott självförtroende, men är vi nöjda med hur vi ser ut så kan det helt klart ge en boost i hur man mår och känner för sig själv.

De flesta av oss har något eller några steg i vår skönhetsrutin – antingen hudvård, smink, hår eller annat – som liksom är lite viktigare än andra steg för att vi ska känna oss som oss själva. Medan vissa inte känner igen sig själv utan att ha tvättat ansiktet på morgonen, så vägrar andra lämna hemmet utan eyeliner ellr påmålade ögonbryn.

Sajten Stylist har frågan en grupp kvinnor vad som är deras viktigaste skönhetsknep för att boosta självförtroendet – och här är deras svar!

Kvinnornas bästa skönhetsknep

”Att faktiskt ta tid på mig i duschen är ett enkelt steg min rutin som gör stor skillnad. Jag brukade kolla klockan, stressa igenom att tvätta mig och schamponera håret för att få det gjort så snabbt som möjligt, men att behandla duscharna som egentid har gjort stor skillnad”, säger en kvinna vid namn Amy.

Annons

”Varje gång jag använder en gua sha, även om det är ett extra steg, så är det en längre period då jag verkligen kollar på mitt ansikte och ger det uppmärksamheten jag annars glömmer bort att ge det. Det är något med att massera och föra jade-föremålet över ansiktets konturer som får en att känna sig och se så rosig och hälsosam ut – jag älskar det”, säger Morgan.

”Att ha håret utsläppt, massor av hårspray och snygga lockar”, tycker Jenny.

”För mig är att spraya min favoritparfym – vilket varierar mellan Le Labos lätta och blommiga Lys 41 till Maison Francis Kurkdjian’s Baccarat Rouge – från topp till tå den mest unniga och identitets-bekräftande delen av min skönhetsrutin”, menar Naomi.

”Formade ögonbryn och lite bronzer. Man kommer så långt med lite färg”, säger Adela.

”Att torka min lugg snyggt”, säger Mini.

”En mörk läpp och en fejkbränna”, tycker Isabella.

”Röda läppar, alltid!”, skriver Lauren.

The Storytellers – Lyssna med LouiseBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Louise
Annons