Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Viktigaste skönhetsknepen innan du somnar

30 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPexels.
För att sömnen faktiskt ska bli en skönhetssömn på riktigt behöver du hjälpa den på traven lite innan du somnar.
Här är några smarta skönhetstips att anamma före läggdags, för att du ska vakna fräschare än någonsin!
Annons
6 kändisar som gått osminkade på röda mattanBrand logo
6 kändisar som gått osminkade på röda mattan

Inget smink i sängen

Innan du går och lägger dig måste sminket tvättas bort – det finns inga ursäkter. Vet du med dig att du är lat på kvällen så kan du göra det lätt för dig och ta bort sminket med färdiga sminkborttagningsrondeller eller -servetter. Om du sover med smink får huden aldrig andas ordentligt, och får ingen chans att reparera sig själv som den gör annars. Att sova med smink kommer göra att huden både ser mer sliten ut, har lättare att få finnar och dessutom åldras i förtid.

Glöm inte handkräm

Många har fullt fokus på ansiktet, men glömmer bort sina händer. Ha en tub handkräm vid sängen och smörj dig det sista du gör, så kommer händerna vakna mjuka och glada. Välj gärna en riktigt fet handkräm som kan verka hela natten, och spara den lättare som sjunker in snabbt till dagtid.

Annons

Dina ögon tackar dig för ögonkräm

När du har tagit bort allt ditt ögonsmink, tvättat ansiktet och smort in dig får du inte glömma ögonen. Huden kring ögonen är extra tunn och känslig, och behöver därför en särskild ögonkräm. Välj en kräm med ingredienser som koffein, antioxidanter och vitaminer för att ge huden kring ögonen allt den behöver och se piggare ut.

Borsta alltid tänderna

Den här vanan är nog den allra viktigaste på hela listan, för den berör också din hälsa. Inte bara motverkar du dålig andedräkt – vilket kan vara nog så jobbigt – men att ta hand om sina tänder motverkar tandlossning, hål och inflammationer. Glöm inte heller bort att använda tandtråd.

Välj ett sidenörngott

Mer sidenörngott till folket! Att byta ut ditt vanliga örngott i bomull till ett i siden har flera fördelar när det kommer till utseendet. Sidenörngott är skonsammare mot håret, och gör att det inte skadas och längden går av. Men det har också fördelar för huden. Siden innehåller både proteiner och naturliga ämnen som är bra för ansiktet, och ger dessutom inte vanliga sömnlinjer i ansiktet – något som annars kan vara ett stort problem för många människor.

Sömn sömn sömn!

Få saker gör att du ser sliten ut som för lite sömn. Sov minst 7-8 timmar för att undvika mörka ringar under ögonen, svullet ansikte och hängande ögonlock. Har du svårt att sova är ett bra tips att lägga ifrån sig mobilen och andra skärmar någon timme innan du ska somna.

Källa: Stylecraze.

The Storytellers – Lyssna med LouiseBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Louise
Annons