Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Hyllade apotekskrämen som ofta säljer slut – därför är den så bra

01 jun, 2023 
Cicaplast hudkräm
En särskild hudkräm hyllas ofta på sociala medier som den enda man behöver, till alla möjliga slags hudproblem och till hela familjen.
Produkten, som finns på vanliga apotek och kostar under hundralappen, kallas titt som tätt för en ”SOS-kräm” som alltid är bra att ha i badrumsskåpet eller till och med i handväskan.
Här är den omtalade hudkrämen – och varför den flitigt säljer slut.
Annons
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tipsBrand logo
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips

Trots att vi gärna hade lämnat såväl fnasighet som plitor bakom oss i en svunnen tid, så hör det faktiskt inte bara tonåren till att ha en problemhy. Många av oss tampas fortfarande med huden dagligen, medan andra kan stöta på lite småbekymmer ibland.

När det kommer till hudproblem av olika slag så finns det faktiskt en snabb räddning; en riktig SOS-produkt att ta till när det krisar, som är mångas favorit. Gång på gång säljer krämen slut – och vill man knipa den största tuben får man sno sig så fort lagret fylls på.

Den prisade hudvårdsprodukten, som hyllas vitt och brett i sociala medier, går att hitta på ett vanligt apotek för under hundralappen. Här är anledningen till att budgetkrämen är så populär!

Annons

Därför tycker många att detta är den enda krämen du behöver

Krämen som många höjer till skyarna är ingen mindre än La Roche-Posays Cicaplast Baum B5+ (reklamlänk), ett skyddande och återuppbyggande balm för alla former av irriterad hud. Och anledningen till att många tycker att det är en kräm som alla bör ha hemma? Den fungerar verkligen till de allra flesta hudåkommor!

Oavsett vilka problem du har med huden kan Cicaplast-krämen troligen vara behjälplig till något av besvären.

Balmet kan användas på såväl kropp som på ansikte och läppar, och på både barn, spädbarn och vuxna. Tillstånd som krämen kan vara behjälplig mot kan vara hudproblem som torrhet, finnar, eksem eller skadad hudbarriär efter att man exempelvis har använt sig av för starka hudvårdsprodukter.

Femina-profilen Christin Clausen Bruun vittnar även om att den lindrar hennes perioral dermatit.

Krämen kan också reducera synligheten av ärr och motverka rakfinnar och irriterad hud efter rakning på känsliga ställen av kroppen.

Annons

Dessutom kan den vara riktigt bra att ha i handväskan för oförutsedda händelser. Balmet kan nämligen inte bara vara en bra del av din hudvårdsrutin, utan även hjälpa mot irriterande småskador i vardagen. Som exempelvis om du bränner dig på någonting varmt, får ett sår, blir stucken eller biten av en insekt, eller kanske bränner dig i solen. Då kan Cicaplast Baum 5+ vara räddningen!

Därför säljer Cicaplast Baum 5+ ofta slut

Eftersom krämen går att använda till de allra flesta problem är det därför kanske inte så märkligt att den jämt säljer slut – eller att det ofta tipsas om den. För hur skönt är det inte att slippa ha massvis av produkter i badrumsskåpet till olika ändamål, utan istället bara ha en?

Någon som har blivit frälst av budgetkrämen är exempelvis Femina-bloggaren Elin Rantatalo.

”Om du har finnar, plitor, hudirritationer, skavsår, insektbett… Ja allt som gör livet jobbigt, så bör du verkligen slå till på Cicaplast Baum som punktbehandlar och är grym. Stellas skavsår på armbågarna läkte på ett kick. Just nu verkar den slutsåld, vilket säger en hel del om den. Men kolla hos era apotek”, skriver hon på sin blogg.

Cicaplast Baume 5+

Cicaplast Baum 5+ går att köpa i en tub om 40 eller 100 gram.

Annons