Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder
2:18

Efter reklamen: Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder

(2:18)

Slå på ljud

Få svenskar har haft lika stora internationella framgångar som Lena Olin. Hollywoodstjärnan har gjort succé i regissörsmaken Lasse Hallströms filmer, som Chocolat och Casanova, men har också varit med i en lång rad filmer både i Norden och USA utan honom.

Under hela sin karriär har Lena Olin inte bara hyllats för sin skådespelartalang, men också för sitt vackra utseende. För Lena själv har utseendet inte varit något hon lagt särskilt mycket energi på, utan hon har mer sett det som ett verktyg i jobbet som skådespelare.

– Jag tror aldrig att jag har fokuserat på utseendet. Inte någon gång faktiskt. Att fastna i hur man ser ut är ens värsta fiende som skådis, har hon sagt till Hälsoliv.

Lena Olins dotter Tora Hallström bytte bana – följer i mammas fotspår

Lena Olins råd till dottern Tora

2018 gjorde då 63-åriga Lena Olin reklam för Kappahl i vad som var hennes första reklamkampanj, något hon länge höll sig borta ifrån. Samtidigt tycker Lena Olin om att stå upp mot ungdomlighetsnormen, och ville inspirera andra mogna kvinnor.

– Att de inte vänder sig till någon som är 25 tycker jag är roligt. Jag blir själv väldigt inspirerad när jag ser äldre kvinnor, som ser skitballa och sensuella ut. Jag kände att nu kan jag själv vara lite "role model" och känna mig fin och cool i en annonskampanj, sa hon då om beslutet att vara fotomodell för första gången.

Lena Olins dotter Tora Hallström om att växa upp med kända föräldrar

Men även om Lena Olin inte lagt någon större vikt vid utseende genom åren så finns det ett skönhetsråd som har hängt sig kvar – och som hon tagit vidare till sin egen dotter. Lena Olin har vackert markerade ögonbryn, och att hon inte förstörde dem i ungdomen kan hon tacka sin mamma för, berättar hon i en lång intervju här i Femina.

– Min mamma sa till mig att jag inte fick noppa ögonbrynen. När min dotter Tora kom hem och skulle vaxa brynen sa jag samma till henne: Inte du!

Tora Hallström och Lena Olin.

Lena Olin och dottern Tora Hallström.

Foto: WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet
Mest läst