Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Lina ”Glowaddictions” Livian: Så får du härlig studs i huden

11 okt, 2023 
AvJESSICA BLOCKSTRÖM HEMBER
Lina Livian, Glowaddictions.
Hon är marknadschefen som tröttnade på att jobba 60 timmar i veckan och blev skinfluencer i stället. På Instagramkontot Glowaddictions tipsar Lina Livian om allt från hur du fixar härlig studs i huden till bästa skyddet i solen.
Annons
3 hudvårdstips för dig med mogen hyBrand logo
3 hudvårdstips för dig med mogen hy

På bara några år har Lina Livian byggt upp en trogen följarskara under namnet Glowaddictions. Hemligheten? Hon förklarar pedagogiskt och inspirerar samtidigt till smartare produktval och bättre hudvårdsrutiner. Avsaknaden av formell hudvårdsutbildning kompenserar hon genom att grotta ner sig i allt från ingredienser till formuleringar. Hon gör dessutom ambitiösa produkt­tester, något som har fått kontot att växa allt snabbare.

När dök intresset för hudvård upp?

– Det var först i tonåren jag blev nyfiken på mode och allt annat som har med det estetiska att göra. Då exploderade det. Jag fick jobb som ungdomsreporter på Göteborgsposten där jag skrev mycket om mode, började hänga vid skönhetsdiskar för att lära mig mer och startade en blogg.

Linas skönhetsintresse växte men till skillnad mot för de flesta andra var det inte resultatet av produkterna som var det viktigaste.

– Det är mer allt det där innan som fascinerar mig – förpackningar, ingredienser och konsistenser.

Annons

Lina Livian

Gör: Skinfluencer som driver kontot Glowaddictions på Instagram.

Ålder: 32 år.

Bor: I Göteborg.

Familj: Maken Martin, sonen Franz-George och taxen Eros.

Hopp fram till 2017 och en Lina som kom tillbaka från semestern med massor av energi.

– Jag hade jobbat som marknadschef på Uber i fyra år och längtade efter att ha mitt alldeles egna kreativa space.

Lösningen blev Instagram. Lina hade haft hud­problem och sökt efter lösningar men inte hittat några svar. Fokus blev därför hudvård. Men Instagram-­kontot blev snart mer än bara ett hobbyprojekt.

– Jag är målmedveten som person och hoppades redan från början att det här skulle bli något större än bara en kul grej.

Med de första produkttesterna kom den stora följar­boomen.

– Jag kände snabbt att detta var något bra som jag var tvungen att fortsätta med. Men jag var inte riktigt beredd på hur mycket tid det faktiskt tar att använda andra personer som testare. Det är mycket logistik där folk först söker till varje test, jag sållar för att hitta dem som är lämpliga och sedan ska jag matcha så att alla får rätt produkt. Och det är bara den första etappen.

Lina ”Glowaddictions” Livian.
Lina ”Glowaddictions” Livian.

Vad betyder hudvård för dig i dag?

– Det är min passion. Jag är lika intresserad och nyfiken i dag som för tio år sedan och längtar fort­farande efter att få göra min kvällsrutin varje dag. Men det har tagit över mitt liv, så är det. Det är hudvård i varenda vrå av mitt liv, även här hemma.

Annons

Använder du något redskap?

– Jag kör med gua sha. Det är underbart att massera ansiktet någon gång varje dag med den. Jag har den också för att lätta på mina spända käkar.

Har skönhetsbranschen förändrats under åren du drivit kontot?

– Det har dykt upp många små och spännande ­bolag som lyckas leverera väldigt bra saker. Kul är att så många är svenska, som Mantle, Maggie by Kakan och Common Clouds.

Skulle du vilja ändra något i skönhetsbranschen?

–  Jag önskar att vi fick se mer riktig hud och att det inte användes så mycket negativt laddade ord kring just hud, som anti-age och oren hud.

Har du något drömprojekt?

– Att jobba för att solskydd inte ska vara en klassfråga. Tänk vad fint om det kunde delas ut på offentliga platser, på förskolan och så vidare. För mig har det blivit ett kall att upplysa folk vilken skillnad de kan göra för sin hälsa genom att använda solskydd.

Linas 3 favoriter

1 Lättflytande

Vital Skincare Complexion Drops från Westman Atelier.
Vital Skincare Complexion Drops från Westman Atelier.

Vital Skincare Complexion Drops från Westman Atelier är en lättflytande foundation som gör huden så snygg, resultatet blir som din hud men så mycket bättre. Ca 770 kr/30 ml.

2 Återfuktande

Instant Hydrating Mask från Beauté Pacifique.
Instant Hydrating Mask från Beauté Pacifique.

Instant Hydrating Mask från Beauté Pacifique ger ett svalt skönt täcke på huden och håller den återfuktande effekten även dagen efter. Ca 465 kr/100 ml.

3 Väldoftande

Moon Milk från Stora Skuggan.
Moon Milk från Stora Skuggan.

En av mina ­favorit­parfymer är Moon Milk från Stora Skuggan. Noter som sandelträ, läder och trä gör den både ­kryddig och mörk och ger mig känslan av att jag tar på mig en power suit. Ca 1 400 kr/30 ml EdP.

4 bästa ­skönhetstipsen

1. För att bli av med tilltäpptheter, ­massera ansiktet med fingrarna på torr hy under en minut. Det kommer att lösa upp dem. Du kan gå på med en BHA-toner efteråt för än bättre effekt.

Annons

2. Jag brukar ha min gua sha i kylen eller frysen. Det ger en helt annan lyster, tar bort puffighet och får mig att se piggare ut.

3. Att köra IR-bastu är som en nystart för mig. Stressen rinner av, jag blir klar i huvudet och kroppen kickar i gång. Det ger bättre cirkulation och boostar kollagen för en fastare hud.

4. Ett enkelt knep som gör stor skillnad är att droppa lite ansiktsolja eller fuktserum i din bas. Det gör att den inte lägger sig lika lätt i linjer och veck, finishen blir skirare och naturligare.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons