Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Martina Haags hårförändringar genom åren – författarens stilresa

09 jun, 2021 
Martina Haag.
Sedan 90-talet har Martina Haag varit en självklar del av svenska medievärlden, och synts både som författare, skådespelare och tv-profil.
Och under karriären har den mångfacetterade stjärnan haft lika många olika frisyrer som projekt.
På onsdagen fyller Martina 57 år, och det firar vi med att kolla tillbaka på – och inspireras av – hennes imponerande hårresa!
Annons
10 kändisars hårförvandlingar vi minnsBrand logo
10 kändisars hårförvandlingar vi minns

1996

Martina Uusma, som hon hette innan hon gifte sig med numera exmaken Erik Haag, hade mörkt hår när hon började synas i media.

2000

Men ganska snabbt började man förknippa Martina Haag med en blond frisyr, även om den kunde variera i både nyans och stil.

2004

2004 började Martina Haag jobba bort det blonda, och satsade på en mer naturlig brun nyans i håret, samtidigt som hon hade låtit det växa ut lite.

Annons

2005

Men bara året därpå var håret färgat i en mörkt brun färg!

2007

När Martina Haag två år senare gör reklam för sin nya film Underbar och älskad av alla, där hon också spelar huvudrollen, så är håret kort och platinablont. Men senae samma år är håret både längre och mörkbrunt igen.

2008

Nu börjar Martina Haag experimentera med det röda hår som hon länge förknippades med, och testa olika nyanser av den snygga hårfärgen!

Annons

2011

Den röda hårfärgen hänger i till 2011, då Martina bleker håret till en med jordgubbsblond nyans.

2016

Under flera år behåller Martina den varma mörkblonda färgen, men när hon 2016 besöker Skavlan är håret åter igen färgat mörkare, i en nötbrun nyans.

2020

De senaste åren har vi sett Martina Haag i program som Let's dance, På spåret och Alla mot alla, och hon har då sportat en blond frisyr. De ljusa lockarna har nu blivit synonyma med Martina Haag, som vi passar på att gratta på födelsedagen!

Annons