Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Martina Haag om livsförändringen: Därför flyttade jag och barnen

29 mar, 2021 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Martina Haag om livsförändringen: Därför flyttade jag och barnen
I somras flyttade Martina Haag från den enorma villan i Bromma till en lägenhet i innerstan. Nu berättar hon om beslutet – och det nya livet!
Annons
Influencers som visar att starkt är vackertBrand logo
Influencers som visar att starkt är vackert

Förra våren såg vi Martina Haag gå igenom en resa när hon medverkade i tv-programmet Den stora hälsoresan, där hon tillsammans med andra kändisar tog sig an konceptet 16 weeks of hell – innehållande massor av träning och en strikt kost. Men ett par program in lämnade hon produktionen, efter att hon vägrat att väga sig och rapportera in sin vikt, med invändningen att hon var med för att hon ville bli så stark som möjligt, och inte för att fokusera på vikt och kalorier.

Men trots att hon inte fick vara kvar i programmet så fortsatte hon sin egen träning mot ett starkare liv.

Martina Haag: Därför flyttade jag ifrån villan i Bromma

Men det är inte bara ett starkare liv som varit nytt för Martina de senaste åren. I somras sålde hon sin stora villa i Bromma, på över 400 kvadratmeter, för att istället bo i en lägenhet i innerstan.

Annons

Martina, är mamma till fyra – Diana, Dino, Lucia och Jackson – som hon har från äktenskapet med Erik Haag, och när barnen börjat flytta ut en efter en så kändes villan lite väl stor.

– Från början var vi sex personer, två hundar, en katt och en hamster. Sedan flyttade de ut en efter en. Till slut var vi bara tre personer och inga djur. Jag kände att nu är det dags att komma vidare i livet. Om du har samma hela tiden runtomkring dig, då blir allting samma, säger Martina Haag i en intervju med Hälsoliv.

Har gjort sig av med mycket

I och med flytten har hon sålt av i princip alla möbler hon hade innan, och gjort sig av med prylar som inte fick plats i förrådet där hon istället förvarar böcker. För att inte samla på sig massor av nya grejer har hon köpstopp – ju mindre hon äger desto friare känner hon sig.

– Fram tills du är 50 samlar du på dig mer och mer saker, äga, äga, äga. Sedan blir det tvärtom: Vänta nu, vad ska jag med alla grejer till? Jag tänker att ju mindre saker jag äger, desto friare är jag. För mig är det väldigt viktigt att känna mig fri, säger hon till Hälsoliv.

Annons