1:22

Efter reklamen: Visste du det här om Mia Skäringer?

(1:22)

Mia Skäringer Làzàr, 44, har minst sagt ett långt cv efter närmare 20 år i offentligheten. Efter att ha börjat i radio som programledare för Roll on tillsammans med Klara Zimmergren, så fick duon snart ett eget tv-program i Mia och Klara, som blev en stor succé. Sedan dess har rollerna och framgångarna avlöst varandra – Mia Skäringer Làzàr har spelat i Solsidan och Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, släppt flera böcker och sålt slut arenor i hela Sverige med sin show Avig Maria – No more fucks to give.

Nu har Mia Skäringer också släppt en ny bok, Maria: En kvinnlig komikers dagbok, samt är aktuell med ett album i höst.

När man har varit i rampljuset så länge som Mia Skäringer Làzàr har varit, så är det inte konstigt att håret har hunnit uppdateras ett par gånger. Men humordrottningen har också visat att hon vågat testa sig fram genom åren, och prova lite nya saker! Vi spanar in Mia Skäringer Làzàrs omväxlande hårresa – från 2003 till i dag!

2003

När Mia Skäringer tillsammans med Klara Zimmergren ska ta en promotionbild för nya radiopgrogrammet Roll on, så har Skäringer en lite rockig frisyr, med kortare lugg och några få ljusare slingor i ett annars mörkbrunt hår.

JONAS EKSTRÖMER

2007

Skäringer har lämnat sitt mörka hår för den här gången, och i stället färgat det åt det orangea hållet. Den rockiga uppklippningen hänger dock kvar, så väl som luggen.

ANNA REHNBERG

Avig Maria – och 56 andra nyheter på Netflix i juli

2009

När det var dags att börja spela in Solsidan så hade Skäringer hunnit uppdatera håret – nu är det i stället välstylat med lockar, och färgat i en ljusare färg. Luggen har också fått ge vika för den här gången.

Mats Andersson / TT

2010

När det väl är dags att göra reklam för den nya humorserien, här tillsammans med kollegan Josephine Bornebusch, så hade Skäringer Làzàr vänt tillbaka till sina mörka rötter, och stylat en mörkbrun hårman i en snygg fläta.

MAJA SUSLIN / TT

Svenska kändisar som har bråkat öppet

2011

I ungefär ett år hänger den mörka hårfärgen kvar, innan Skäringer Làzàr testar något annat, och blir blondin med rakt hår utan lugg. Snyggt!

Dan Hansson / SvD / TT

2013

Inför Mia på Grötö är det mörka håret tillbaka, den här gången utan lugg.

LENNNART REHNMAN / GT / TT

2015

Det här är en look som nog många förknippar med Mia Skäringer Làzàr – mörkbrunt hår och välstylade men samtidigt avslappnade lockar. Tidlöst och elegant.

Björn Larsson Rosvall/TT

2019

När Solsidan kom tillbaka 2019 så var Mia Skäringer Làzàr på plats på pressdagen i en uppdaterad frisyr – nu hade luggen fått göra återkomst. Den här gången lite spikigare och rockigare än sist.

Karin Törnblom/TT

Mia Skäringer släpper låt – tar hjälp av Molly Sandén

2021

I samband med boksläpp och i höst även debutalbum så har megaprofilen valt att gå en ny väg med sitt hår, och för första gången på många år har hon färgat det ljust igen. Den här gången är det dock kalla blonda toner som gäller, i en ordentligt lång hårman med mörkare rötter. Modernt och stiligt – och vi är nyfikna på hur Mia Skäringer Làzàrs hårresa kommer fortsätta!

Veronika Ljung-Nielsen/DN/TT