Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Omtalade frisyren som kändisarna älskar just nu

04 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna hos frisören.
Audrey Hepburn gjorde den ikonisk – mikroluggen.
Nu har den speciella frisyren blivit trendig på nytt med stjärnor som Florence Pugh och Olivia Rodrigo.
Så här får du mikroluggen att fungera för just dig!
Annons
Här är hårtrenderna som spås bli populära under 2023Brand logo
Här är hårtrenderna som spås bli populära under 2023

Få klipp kan göra så stor skillnad för ett ansikte som en lugg – oavsett om du väljer en raklugg, gardinlugg eller snedlugg så kommer det lyfta och förändra hela din hårlook.

Nu har några av våra största stjärnor valt att anamma en ovanlig luggtrend, nämligen mikroluggen. Många förknippar den korta luggen med Hollywood-ikonen Audrey Hepburn, men nu har den plockats upp av världsstjärnor som Florence Pugh, Bella Hadid och artisten Halsey. När artisten Olivia Rodrigo gick på Metgalan för att hylla Karl Lagerfeld hade även hon håret stylat i en kort sidolugg samt stramt uppsatt hår.

– Mikroluggen, eller bebisluggen, är en superkort lugg som hamnar någonstans i mitten av pannan. Jag tycker man ser dem allt mer eftersom den är vågad, elegant och feminin, säger frisören Gia Wendt till Bustle.

Annons

Medan många ser på den Brigitte Bardot-doftande gardinluggen som en frisyr de allra flesta passar i, är den korta mikroluggen lite mer av en vattendelare. Den är kanske inte lika lättburen som vissa andra frisyrer, men är riktigt snygg på de som vågar sig på den!

Olivia Rodrigo på Met 2023.
Olivia Rodrigo har hakt på den trendiga luggen.

Det ska du tänka på om du vill ha mikrolugg

Hur vet du om mikroluggen är något för dig då? Att klippa lugg är ett stort steg för vem som helst, men att göra en mer dramatisk mikrolugg kan kännas ännu knepigare.

– Jag tycker att det viktigaste att tänka på är om du har virvlar i hårfästet. Ju kortare mikrolugg du har desto svårare kommer det bli att styla om du har virvlar, säger Gia Wendt.

Det finns också praktiska fördelar med den moderna luggen.

– Det positiva med kortare lugg är att man kan dröja längre mellan klippningarna.

Annons