Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Rouget till budgetpris som ger huden lyster: ”Ett kap”

07 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, Privat.
Margareta Gotthardsson hyllar Milani baked blush.
Sminkprodukter behöver inte vara dyra eller exklusiva för att ge ansiktet ett vackert och lyxigt intryck – det är inte märket som spelar någon roll.
Feminas redaktionschef Margareta Gotthardsson har länge haft det här rouget till budgetpris som en av sina stora favoriter!
– Jag får ofta komplimanger när jag bär det, vilket jag sällan får när jag väljer de dyrare alternativen jag har i sminkväskan, säger Margareta Gotthardsson.
Annons
Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigtBrand logo
Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigt

Budgetsmink eller lyxsmink – vad är egentligen bäst? Sanningen är att det handlar om preferenser och tycke och smak. Ofta får du finare förpackningar om du köper dyrare produkter, men själva produkten kan vara lika bra oavsett om du betalar 100 eller 800 kronor.

Ett märke vars produkter säljs till plånboksvänliga priser men som håller kvalitet som dyrare märken är Milani cosmetics, som säljs på bland annat Åhléns och Lyko. Märkets läppstift och basprodukter håller hög standard – men allra mest omtyckt är kanske deras baked blushes, deras rouge i en särskild formula.

Annons

Rouget hyllas: ”Perfekt lyster”

Allra mest populär är färgen Luminoso, en vacker persikonyans med mycket lyster som varit en klassiker bland sminkentusiaster i många år. En av alla som älskar rouget är Feminas redaktionschef Margareta Gotthardsson.

– Jag återkommer, år efter år, till Milanis rouge Luminoso. Rouget har en perfekt lyster utan att glittra, och håller sig fint hela dagen, säger Margareta Gotthardsson.

Milai baked blush i Luminoso.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Att rouget är ett av de billigare i Margaretas sminkväska gör ingen skillnad – snarare får Luminoso hennes andra rougeprodukter att blekna i jämförelse.

Annons

– Jag får ofta komplimanger när jag bär det, vilket jag sällan får när jag väljer de dyrare alternativen jag har i sminkväskan. Helt klart ett kap!

Annons