Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Miranda, 41, slutade lägga tusenlappar på att färga – älskar sitt gråa hår

05 maj, 2021 
Miranda Parker visar sitt gråa hår.
I 20-årsålder lade Miranda Parker över 200 000 kronor på att färga över sina gråa hårstrån – men till slut tröttnade hon.
Nu omfamnar 41-åringen sitt silverbarr, och känner sig snyggare än någonsin.
– Att låta mina gråa hår växa ut har gett mig friheten att vara mig själv, säger Miranda till Daily Mail.
Annons
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)Brand logo
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)

Miranda Parker, 41, var bara i 20-årsåldern när hon upptäckte sina första gråa hårstrån. Hon ville inte ha grått hår då, och färgade över med brun hårfärg på salong varje månad.

– När mitt hår först blev grått så ville jag inte omfamna det och gjorde allt jag kunde för att täcka det, säger hon till Daily Mail.

Efter 12 år insåg Miranda 2018 att hon hade lagt över 200 000 kronor på att färga håret – hon bestämde sig då för att avboka sina frisörbesök och låta det gråa håret växa fritt.

– Jag var så trött på att gå till frisören varje månad för att färga det gråa. Det höll i två veckor, innan jag fick börja fixa vid rötterna för att dölja det i två veckor till innan mitt nästa frisörbesök. Jag skämdes för det, säger amerikanen till den brittiska tidningen.

Annons

Miranda älskar sitt gråa hår: ”Friheten att vara mig själv”

Nu har Miranda lagt skammen bakom sig. I stället driver 41-åringen ett framgångsrikt Instagram-konto med över 80 000 följare, där hon visar att grått hår inte innebär att man är gammal eller har gått ner sig.

– Jag ville visa att grått hår inte innebar att man har slutat bry sig eller att man ser gammal ut. Samhället säger att grått hår gör att man ser äldre ut, och att gammal är lika med dåligt. För mig har det varit den totala motsatsen. Att låta mitt gråa hår växa ut har gett mig friheten att vara mig själv, säger Miranda Parker till Daily Mail.

Även om de allra flesta kommentarerna är positiva, så får hon emellanåt höra att hon ”ser ut som en farmor” eller ”måste vara 60 år”. Även vissa av Miranda vänner var skeptiska i början – men Miranda känner sig snyggare än någonsin.

– Jag vet vem jag är, jag vet vad jag står för, och mitt självförtroende har vuxit något oerhört under tiden.

Annons