Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Jag har mörka ringar under ögonen – produkten som gör skillnad

02 maj, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT, privat.
Mörk under ögonen
Mörka ringar under ögonen kan vara svåra att täcka, då hudens blåa ton ofta lyser igenom en vanlig concealer.
Feminas reporter och sminkentusiast Aino Oxblod har hittat produkten som neutraliserar hennes envist mörka partier under ögonen – bättre än något hon testat tidigare.
Annons
Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun OlssonBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun Olsson

Att ha mörka ringar under ögonen är något som många kämpar med, åtminstone i perioder. Vissa får de mörka partierna när de har sovit för lite eller är stressade och utarbetade, medan andra har dem mer permanent.

Jag har varit mörk under ögonen ända sedan jag var barn, så för mig handlar det inte om sömn eller hälsa – jag har helt enkelt alltid mörka ringar under ögonen, och det är något jag förlikat mig med. Men det betyder inte att jag inte emellanåt vill täcka upp de mörka partierna, inte minst när jag sminkar resten av ansiktet. Eftersom mörka ringar under ögonen är något som ofta förknippas med trötthet tycker jag att jag ser piggare ut när jag sminkat över dem.

Annons

Men som alla med mörka ringar vet är det lättare sagt än gjort att täcka över dem. Concealern som fungerar så bra i resten av ansiktet gör ofta inget bra arbete när det kommer till de blåtonade områdena, som har en tendens att lysa igenom de mest heltäckande concealerprodukterna.

Lyxprodukten gör stor skillnad

De senaste åren har jag använt mig av color correcting, och använt mer persikofärgade concealers under ögonen. Eftersom blått och orange är kontrastfärger hjälper persikotonen att neutralisera det mörka under ögonen. Men att hitta en sådan produkt som inte lägger sig i de fina linjerna under ögonen har varit desto svårare.

Charlotte Tilbury Magic Vanish color corrector
Klicka på bilden för att kunna köpa produkten!

När jag upptäckte Charlotte Tilbury Magic Vanish, en color correcting-produkt, så blev det en omedelbar favorit. Den lilla förpackningen är inte billig – Charlotte Tilbury är ett lyxmärke som nyligen lanserades i Sverige – men är det någon produkt jag kan tänka mig att lägga pengar på är det denna. Den gör under!

Annons

Man rör fingertoppen några varv i produkten och klappar sedan in den lätt under ögat, snarare än att dra med fingret eller använda en borste. Magic Vanish gör då sanning av sitt namn och försvinner in i huden – och tar de mörka ringarna med sig. Det bästa är att produkten inte lägger sig i fina linjer, inte ens om du låter bli att sätta den med puder. Det gör att den lätt går att använda på osminkade dagar också, utan att det ser obalanserat ut. När du vill sminka dig mer ordentligt så går det utmärkt att kombinera den med andra basprodukter som concealer och puder.

Aino Oxblod.
Charlotte Tilbury magic vanish har applicerats under ena ögat men inte det andra.Foto: Privat.
Jenny Alversjös sminktipsBrand logo
Jenny Alversjös sminktips
Annons