Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Nail art – så fixar du nya nageltrenden med mikromönster

14 feb, 2024 
Nail art
Att sätta extra piff på naglarna har aldrig varit enklare. Vill du också testa på nail art? Vi guidar dig till looken.
Annons

Små söta hjärtan, smala linjer och enkla statementprickar - en stor trend att testa till naglarna just nu är att måla mikrodetaljer på en annars neutral nagel. Svarta prickar smög sig in i vårt medvetande för några år sedan när nagelgurun Frida Selkirk satte looken på Elles dåvarande skönhetsredaktör Carin Hellman. En svart prick på varje nagel med lite olika placeringar och en bas av glansig genomskinlig gellack. Så enkelt och samtidigt så elegant.

Manikyr med mönster – så gör du och bästa inspirationen

Nu är den nakna nageln med en liten och enkel detalj alltså hetare än någonsin. Det kan vara en prick, det kan vara flera prickar, men det kan också vara små hjärtan, tunna grafiska linjer eller kanske en liten stjärna. Basen? En naken nagel med bara lite glans, ljust rosa grund eller eller kombinerat med en tunn vit kant på toppen à la fransk manikyr. Kolla och inspireras här!

1. Manikyr med prickar

Enkel svart prick som fått festligt sällskap av glitter

Annons

2. Manikyr med hjärtan

På Emilia de Poret gjorde svenska nagelproffset Frida Selkirk hjärtan i svart och vitt.

Pastellhjärtan med matchande kant à la fransk manikyr signerade Depend. Du hittar UV-maskinen som används i videon samt passande nagellack här (reklamlänk).

3. Manikyr med grafiska linjer

Den som är säker på handen kan även satsa på avskalad nagelkost med stilrena linjer.

4. Manikyr med stjärnor

Skapa en vårfin manikyr med stjärnor i pastell.

Nail art – så gör du manikyr med mikrodetaljer

För att få en så fin look som möjligt är grundarbetet viktigt. Ta hand om nagelbanden, ta bort död hud som fastnat på nagelbädden och fila topparna så att de är jämna. Se också till att naglarna är fria från oljor och krämrester innan du börjar. Perfekt start får du med Depends 7day Starter Kit som också innehåller allt du behöver för att manikyren ska sitta länge. Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

För att göra nail art hemma behöver du:

Gellack som fixerar mönster
  • Nagellack
    Vill du ha en helt slät nagelton under detaljen är det en bra idé att pensla ett lager med en ljust rosa eller en färg som matchar din hud först. Du behöver också nagellack i den färg du önskar på detaljerna.
Penslar att måla mönster med nagellack på naglarna med
  • Underlag
    Lite kraftigare pappersbit eller en marmorplatta att hälla ut lack på och doppa penseln i.

Gör så här

1. Gör rent nagelplattan och grunda med ett lager underlack. Låt torka ordentligt.

2. Pensla på transparent eller ljust färgat lack som bas som du också låter torka.

Annons

3. Häll ut lite av det lack du tänkt dekorera med på en plan yta, till exempel en bit papp eller en marmorplatta (den kan du sedan lätt rengöra).

4. Ska du göra en prick plockar du helt enkelt upp lack med ett dotting-verktyg och placerar färgen där du vill ha den på nageln. Tryck inte hårt, det räcker att du bara nuddar ytan lätt. Ska du göra ett hjärta? Gör först två små prickar bredvid varandra med dottern. Dra sedan ihop lacket från prickarna med en pensel innan det hunnit torka så att det binds ihop och blir till hjärtats nedre spetsiga del.

5. Vänta en stund så att detaljerna torkat innan du förseglar allt med ett lager överlack. Klart!

Proffstipset!

Darrig på handen när du ska fixa detaljerna? Det blir lättare att hålla det stadigt om du stödjer armbågen på bordet och lägger handen du målar på lite högre, kanske på ett par böcker.

Är du snäll mot din kropp? Asabea Britton och Angelica Svanström om självkärlekBrand logo
Är du snäll mot din kropp? Asabea Britton och Angelica Svanström om självkärlek
https://inviso.rampanel.com/ram/Inviso?i=31653&c=64&t=5&cg=1&r=0&rdir=1https://www.apotekhjartat.se/varumarken/l300/?utm_source=Aller&utm_medium=Native-ad&utm_campaign=promotion
Annons