Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Prinsessornas lyxiga nageltrender på Nobelfesten genom åren

07 dec, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria på Nobelbanketten.
Kungligheterna är piffade från topp till tå när det vankas Nobelfest – även naglarna är perfekta.
Genom åren har kronprinsessan Victoria och prinsessorna Madeleine och Sofia visat upp lyxigt lackade naglar på den flärdfulla festen.
Här är deras vackra nageltrender på de senaste årens fester!
Annons
Se vad kungligheterna bar på Nobelbanketten 2022Brand logo
Se vad kungligheterna bar på Nobelbanketten 2022

Nobelbanketten är inte bara en av de finaste tillställningarna i Sverige – i hela världen är den flärdfulla festen eftertraktad och omtalad. När utmärkelserna delas ut till framstående vetenskapsmän, författare och ekonomer är för det mesta hela svenska kungafamiljen på plats, och är det något man kan räkna med är det att de är fixade till tänderna!

Att diskutera och detaljstudera prinsessornas val av balklänningar, skor och vackra smycken är nästan en lika stark tradition som Nobelfesten i sig, och även kungligheternas frisyrer och sminkningar är roliga att spana in och kanske hämta inspiration från.

Annons
Kronprinsessan Victoria på Nobel 2022, med röda naglar.
Kronprinsessan Victoria matchade rosa med blodrött.

Men man får inte glömma naglarna! För att en galalook ska vara perfekt får fingertopparna inte glömmas bort, och både kronprinsessan Victoria, hennes syster prinsessan Madeleine och deras svägerska prinsessan Sofia har alltid perfekt manikyrerade naglar på Nobelfestligheterna.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neil.
2017 hade prinsessan Madeleine mörkröda naglar.

Prinsessan Sofia älskar naturligt rosa naglar

När det kommer till nagellacksfärg och manikyr så verkar kungligheterna för det mesta välja mellan två helt olika vägar – antingen den naturliga nageln, eller den markant blodröda. Kronprinsessan Victoria har vid flera tillfällen valt en högglansigt mörkröd nagel till sina Nobelklänningar, och det har även prinsessan Madeleine. Ofta paras detta med en lite mer neutral klänningsfärg, men förra året vågade Victoria sig på en mer uppseendeväckande mörkröd manikyr, trots att hon hade en starkt rosa klänning.

Annons
Prins Carl Philip med prinsessan Sofia på Nobel.
Prinsessan Sofia har nästan alltid naglar i en diskret färg.
Kronprinsessan Victoria på Nobel 2017.
2017 hade kronprinsessan en ljus manikyr.

Prinsessan Sofia väljer alltid den mer naturliga nageln, något som Victoria och prinsessan Madeleine också återkommer till ofta, i skirt rosa, krämvitt eller beige. Kungligheternas naglar är aldrig särskilt långa, utan hålls naturligt välmanikyrerade i form och längd. Manikyren avslutas alltid med ett högglansigt topplack, som ger ett extra lyxigt intryck.

Annons
Annons