Artikeln innehåller reklamlänkar
allels grundare anne wetter och elisabet hagert
1:03

Efter reklamen: Fem skönhetstrender vi helst glömmer

(1:03)

Nyligen gjorda upptäckter när det gäller DNA tyder på att hela 60 % av hudens åldrande har med genetiska faktorer att göra. Det blev startpunkten för hudläkaren Anne Wetter och docent Elisabeth Hagert när de tog fram Allél. Produkterna är utvecklade i Sverige och producerade i Schweiz.m

elisabet hagert och anne wetter

Skräddarsyr rutinen

Så sminkar du dig under sommaren -bästa produkterna

Det går såklart att blanda produkter från de olika serierna så att det passar dig på bästa sätt. Men hur ska du veta vad just du behöver? När du ska beställa får du svara på en rad frågor om din hud, ett formulär som är sammanställt för att kunna analysera dina individuella genetiska styrkor och svagheter. Utefter det får du ett förslag på produkter.

några av allels produkter
Ulf SimonssonStudio95

Här finns fem serier som riktar in sig på fem olika typer av åldrande:

Retinol på sommaren - bra eller dåligt? Vi reder ut.

X-serien jobbar med hudens struktur och spänst genom att boosta kollagenet. Huvudingredienser är A-vitamin och kollagen.

G-serien motverkar glykation och ger energi, här är skador från yttre faktorer i fokus. Huvudingredienser är E-vitamin, kombucha, vindruve-olja och silkextrakt.

T-serien passar dig som vill få jämnare hudton och reparera solskador. Huvudingredienser är retinol, lakritsextrakt, mjölon och ett halvt alfabet av vitaminer.

A-serien bygger på antidanter som skyddar mot fria radikaler och ger mer lyster. Huvudingredienser är C-vitamin och växtbaserade stamceller.

C-serien är framtagen för den känsliga huden, den är framför allt lugnande och antiinflammatorisk. Produkterna är parfymfria och innehåller bl a centella asiatica.

Sommarens finaste korall-färgade nagellack

Det finns ett serum och en ansiktscreme i varje serie. Utöver det finns även en rengöring och en ögoncreme. Serumen och ansiktscremerna kostar 849 kr, ögoncreme 649 kr och rengöring 349 kr. Allél hittar du från och med idag bl a på Eleven (länk till Eleven).