Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Jag har testat hundratals värmeborstar för håret – det här är min favorit

17 sep, 2021 
AvJessica Blockström Hember
FotografMateus Souza/ Pexels
Med smart blåsteknologi fixar den här stjärnan snyggaste frisyren i en handvändning.
Annons
TV: Här får Feminas chefredaktör en total hår-makeoverBrand logo
TV: Här får Feminas chefredaktör en total hår-makeover

Värmeborsten är en av de bästa uppfinningarna som finns för håret. Du fönar samtidigt som du formar utan att behöva vara en bläckfisk med flera armar. Och resultatet blir så fint. Jag har testat ett antal värmeborstar under de senaste 20 åren, allt från de enklaste varianterna som mest bara avger just värme till de som snurrar samtidigt som de blåser varm luft. Det finns dock en som utklassar alla andra.

skinnväska med airwrap från dyson

Airwrap från Dyson är en otrolig uppfinning. Här har ingenjörerna på det brittiska märket lyckats göra en borste som både kan föna, locka, släta ut och göra vågor utan att slita på håret med hög värme. Det kallas coanda-effekten och den märks framför allt när du kör med de munstycken som fixar lockar. Luften suger till sig slingor och får dem att smita runt cylindern. Det är riktigt häftigt att se. Då du använder andra munstycken verkar effekten utan att du egentligen ser det. Jag är dock mest imponerad av munstycket som ser ut som en borste. Det använder jag flera gånger i veckan. Vad som utmärker just den här värmeborsten är att den är så enkel att använda och gör jobbet så lätt. Det blir inte plattångs-slätt men blankt, utfönat, elegant och lyxigt. Det går dessutom på bara några minuter. Perfekt när det är stressigt att hinna allt på morgonen.

Annons
dysons tillbehör till airwrap

Det enda minus är att du inte kan köpa enbart värmeborsten vilket gör det till en dyr affär om det enbart är den du vill åt. Du måste slå till på hela det här kitet. På plus-sidan har du dock att du också får riktigt bra rundborstar med värmeborst-effekt som ger närmast salongsresultat, lockmunstycken som är toppen för dig med lite tunnare hår och en "vanlig" fön (även om inget är vanligt från det här märket). Positivt är också kvaliteten. För det här är världsklass. Airwrap håller i evigheter utan att tappa det minsta i effekt. Även om du tappar den i golvet. Jag vet för det har hänt här hemma ett antal gånger...

Annons

Airwrap från Dyson är en investering, den kostar 5190 kr. Då ingår 9 tillbehör. Du hittar den här (reklamlänk).

TV: Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsformBrand logo
TV: Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform
Annons