2:18

Efter reklamen: Så fixar du festsminkningen

(2:18)

Det är roligt att leka med smink, och vi på Femina är inte sena att testa nya saker – därför kikar vi nu nyfiket på den nya stora trenden inom smink. På sociala medier, och kanske främst i appen Tiktok, är det nu många som ger sig på ett nytt sätt att måla eyeliner på. I stället för att lägga allt fokus på övre ögonlocket, så lägger man eyeliner vid undre fransraden i stället. Resultatet blir en sofistikerat dramatisk ögon-makeup, som för tankarna till kattdjur.

Oväntade knepet med mascaran – som ger fylligare fransar

Trenden plockades först upp av sminkprofilen @paintedbyspencer, som publicerade ett videoklipp på sig själv på Tiktok där han gör den snygga looken.

”Har du testat den omvända eyelinern? Det är min favorit”, skriver han till videon.

Efteråt har trenden fått blixtsnabb spridning, och allt fler testar sig på sminkningen.

Nu har Spencer också lagt upp en förklarande video, där han går igenom hur man ska göra för att få till trendsminket.

Kvinnornas magiska förvandling – hyllas efter ansiktslyftande sminket

Omvänd eyeliner – så gör du

  1. Använd en gråtonad ögonskugga som du blandar ut över hela övre ögonlocket, så att det inte finns några tydliga linjer eller skarvar. Ta sedan samma skugga och skugga längs undre fransraden.
  2. Sedan är det dags att plocka fram en svart kajalpenna. Applicera den på undre ögonfransraden, och ta in den ända in i inre ögonvrån. Använd pennan för att förlänga den inre ögonvrån, och skapa sedan en vinge från yttre ögonvrån.
  3. Ta sedan en liten ögonskuggsborste, en så kallad detaljborste, och använd den för att sudda ut de skarpa kanterna för en mer skuggad effekt.
  4. Toppa med mascara!
@paintedbyspencer

Reply to @katerinasmind I hope this helps! ❤️👨🏻‍🎨 #fypシ #foryou #FerragamoLetsDance #makeup

♬ original sound - Tik Toker

Det är inte första gången som den omvända eyelinern är trendig – redan 2016 såg vi den dramatiska looken på Kim Kardashian och skådespelaren Kristen Stewart.

Ska du prova på den tuffa sminkningen?

Hourglass nya fina palett är hållbarhet i lyxklassen

Mer läsning

Femina