Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Hourglass nya fina palett är hållbarhet i lyxklassen

25 jul, 2021 
hourglass nya palett med skal av aluminium
En exklusiv, supersnygg och skräddarsydd ögonskuggspalett där du inte bara bestämmer färgerna utan också kan ha med dig i flera år framöver kan nu bli verklighet tack vare det amerikanska makeupmärket.
Annons
Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glowBrand logo
Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glow

Hållbarhet är en av trenderna på skönhetsfronten som lyckligtvis bara växer och växer just nu. Ett område som ligger lite efter är dock makeup, fram till idag så har det mest varit läppstift som gått att köpa refill-stift till och där själva förpackningen också tillverkats för att både vara snygg och kunna användas länge. Jag tänker främst på Hermès, Kure Bazaar, Dior och Hourglass. De senare gjorde sitt magiska stift Confession som refill redan för flera år sedan och i våras lanserade man dessutom detta i en klassisk röd färg utan luspigmentet karmin, det lyxiga Red 0.

Hourglass grundare Carisa Janes

Nu lanserar man en riktigt häftig skuggpalett i samma anda. Curator är namnet på den här snygga asken som är tillverkad i aluminium och för tankarna till en klenod man sparar sina käraste ägodelar i. Aluminium är en metall som gSSår att återvinna i oändlighet men tanken här är att du ska ha kvar den länge och istället fylla den med färger som du verkligen använder och när de är slut fylla på med nya. Just den tanken har funnits hos t ex Bobbi Brown och MAC tidigare men inte med samma smarta förpackning. Klicksystemet är dessutom otroligt enkelt att rodda med och skuggorna en dröm att arbeta med. Jag fick en stund med Hourglass grundare Carisa Jones för att prata om märket och nyheten.

Annons

Makeup i lyxförpackning

Du startade Hourglass 2004. Vad fick dig att ta steget?

- Jag arbetade i flera år med att utveckla märken för andra och upptäckte att jag själv letade efter ett makeupmärke som var mer modernt i allt från formula till förpackning samtidigt som också skulle vara bra på huden. Eftersom jag inte hittade något så bestämde jag mig för att göra det själv. Jag upptäckte att det var dyrare än vad jag trodde att ta fram och det var en hel del personer som var skeptiska. Jag var dock övertygad om att det fanns en konsument där ute som är som jag och som vill ha allt det där med högsta kvalitet.

Vad är det med makeup som du älskar?

- Jag älskar att det är så kreativt men också att det får mig att se bättre ut och att må bättre. Det händer att jag får frågan om jag någonsin är utan smink. Jag undrar alltid varför jag skulle göra det?

Hållbarhet i fokus

Ni har precis lanserat paletten Curator med refill-system men vad jag har förstått är det är inte första gången Hourglass gör detta?

Annons

- När jag startade hade vi faktiskt refiller men då var Hourglass så litet och förpackningarna blev väldigt exklusiva. Tanken har dock hela tiden funnits med mig.

Ni jobbar också för att göra hela märket veganskt. Varför är det viktigt?

- Syftet har hela tiden varit att Hourglass ska vara ett medvetet märke. Det känns helt enkelt inte rätt att använda ingredienser från djur och det blir en naturlig koppling till att också göra allt så hållbart som möjligt.

Vad är idéen bakom Curator?

- Jag ville göra något som är minimalistiskt, funktionellt och lätt att använda. Men också där du själv kan välja. Idag köper många en palett och använder kanske bara tre av färgerna och får sedan slänga resten. Det är inte heller hållbart. Här kan du skapa exakt den palett du önskar.

Vad har varit det svåraste?

hourglass tom curator-ask med plats för tre skuggor


- Asken helt klart! Det är viktigt att hitta mer hållbara material samtidigt som förpackningen måste vara tillräckligt bra för att kunna hålla som refill. Dessutom är där inga magneter som det ofta är i paletter med liknande tänk. Magneter skulle nämligen göra att du inte kan återvinna asken. Det var knepigt att få till det smidigt och friktionsfritt när du ska klicka i dina skuggor. Men vi lyckades, nu är det väldigt lätt. Sedan är det en utmaning att få folk att köpa refill, det är inget att sticka under stol med. Konsumenten vill inte kompromissa, de vill fortfarande ha en lika bra produkt.

Annons

Är det någon skillnad på skuggorna jämfört med tidigare?

- Ja, de är omformulerade och nu talkfria. Mörkare nyanser kan vara svåra om du inte är proffs men här har vi fått dem mjuka och lättarbetade. Formuleringarna är viktiga för mig. Jag tänker hela tiden att "The makeupartist is in the makeup".

Dina bästa makeuptips?

- Hudvården är viktig, var noga med att huden är ordentligt återfuktad. När du ska använda ögonskugga ska du också grunda med primer på locken. Och investera i dina verktyg och se till att du har flera olika typer av ögonskuggsborstar. Sist men inte minst - försök att ha lite mer tålamod när du lägger makeup. Tre sekunders extra omsorg när du skuggar gör stor skillnad.

Vad kostar pannan?

curator ögonskuggor färgpaletten

I Hourglass Curator-kollektion finns tre olika askar. Den minsta är för bara en skugga, eller en så kallad pan. I mitten-storleken får du plats med tre och i den största ryms fem skuggor. Priset för askarna ligger på 125 kr, 150 kr resp 200 kr. Skuggorna finns i 40 olika nyanser med effekterna matt, satin , metallic och skimmer. Alla är veganska och de kostar 370 kr/st. Du hittar Hourglass Curator här (reklamlänk).

Annons