Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Nya trenden på TikTok – locka håret på elementet

10 dec, 2020 
AvAino Oxblod
FotografTikTok.
Varför inte använda elementen till att locka håret, i stället för att bara värma upp hemmet?
Den frågan ställde sig en italiensk TikTok-profil, och hennes följare härmas med att locka håret runt elementstängerna.
Nu varnar experter för riskerna med det nya skönhetsknepet.
Annons
8 gånger kroppen samlar vattenBrand logo
8 gånger kroppen samlar vatten

Appen TikTok är en stor källa till både underhållning och användbara tips inom hushåll och skönhet – men den här senaste trenden får experterna att höja på ögonbrynen.

Efter att en italiensk användare filmade sig själv när hon lockar sitt hår med hjälp av ett kokhett element, så har många av hennes följare härmat henne. Tjejen trär håret runt en av de runda elementstängerna och väntar en stund, för att sedan visa upp en perfekt lock.

Problemet är att om ett element är tillräckligt varmt för att locka håret med, är det inte heller särskilt bra att sitta så nära med ansiktet, och det finns risk att man bränner sig.

Samtidigt varnar frisörer för att metoden med att locka håret runt elementstänger kan skada håret.

– De flesta elementen är gjorda av gjutjärn, så det är mycket värme som strålar ut. En miljon procent snälla använd värmeskydd, säger hårstylisten Gia Wendt från Chicago till Allure.

Hårstylistens ord om nya trenden på TikTok

Samtidigt tror hon inte att det nödvändigtvis är farligt, och menar att om man tar till vissa säkerhetsåtgärder så kan man prova elementtricket om man vill – även om det så klart är mer effektivt och bättre för håret att använda en locktång.

Annons

– Det är så klart ett alternativ om du hamnar i knipa. Du kan prova för skojs skull, men se till att ditt hår är helt torrt först, säger hon till sajten.

Hon fortsätter med att konstatera att locktänger är gjorda för att just locka hår, och därför kommer vara ett mer skonsamt alternativ för en lockig frisyr.

– En locktång är oftast gjord med keramikplattor och är menad att använda på hår, så jag skulle inte använda elementmetoden särskilt ofta, säger hårstylisten Gia Wendt till Allure.

Läs mer:

Annons