Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Jennifer Anistons retrofrisyr – tog tillbaka håret från 90-talet

01 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Jennifer Aniston har varit en av modern tids största frisyrikoner, där miljontals personer klippt sig som henne världen över.
Nyligen gjorde skådespelaren en retroresa med sitt hår – och tog tillbaka en frisyr från 90-talet.
”Är vi tillbaka på 90-talet i dag?”, undrade Gwyneth Paltrow.
Annons
Jennifer Anistons bästa frisyrer genom tidernaBrand logo
Jennifer Anistons bästa frisyrer genom tiderna

Få personer har påverkat omvärldens frisyrval lika mycket som skådespelaren Jennifer Aniston. När hon slog igenom i sitcom-klassikern Vänner 1994 fick hon genast ett enormt genomslag med den speciella uppklippta frisyr som hennes karaktär hade de första två säsongerna. Frisyren fick namnet ”The Rachel”, och blev så ikonisk att miljontals personer runt om i hela världen kopierade den.

I dag ses frisyren som en relik från 90-talet, och det är kanske inte den frisyren som de flesta drömmer om, om de tar med en bild på Jennifer Aniston till frisören. Numera är skådespelaren snarare förknippad med vackra Hollywoodlockar, busiga vågor eller ett fönat svall i sitt cendrefärgade hår.

Annons

Under tiden i Vänner hann Jennifer Aniston med att ha en hel rad frisyrer som, även om de inte blev lika ikoniska som ”The Rachel”, också härmades av fans i världens alla hörn – hon sportade genom åren i serien bland annat en kort page, vågigt hår till brösten och långt och platt hår. Den sistnämnda frisyren har skådespelaren nu tagit tillbaka, åtminstone tillfälligt under en fotografering.

Jennifer Aniston med sin frisyr 1999-

Jennifer Anistons blinkning till gamla frisyren

I ett inlägg på Instagram visade Jennifer Aniston upp från bakom kulisserna på en modefotografering, där hon står klädd i vita byxor och ljus behå med en lång och rak frisyr. Frisyren fick många att reagera och tänka tillbaka på gamla tider – inte minst vännen och skådespelarkollegan Gwyneth Paltrow.

Annons

”Umm, är vi tillbaka på 90-talet i dag?”, kommenterade Gwyneth angående hela Anistons look.

”Håret ger vibben av Rachel Green i säsong sex”, skriver en annan person.

Annons