Så applicerar du lösögonfransar – Make-up artisten tipsar
1:11

Efter reklamen: Så applicerar du lösögonfransar – Make-up artisten tipsar

(1:11)

Slå på ljud

Många kämpar på med hopplöst tunna, korta och raka ögonfransar, och lägger tid och energi på ögonfransförlängning, lash lift eller lösögonfransar.

Men det finns faktiskt knep för att göra det mesta av sina fransar och sin mascara. I ett viralt klipp på sociala medier-appen TikTok sprids nu ett knep som får många att höja på ögonbrynen. I klippet visar tjejen först upp en mascara och ett löspuder, för att sedan doppa mascaraborsten i pudret innan hon doppar ner borsten i mascaran igen, för att därefter applicera mascara på sina ögonfransar. Hon visar sedan upp hur hon får långa fylliga fransar av knepet.

Det kan låta galet, men att kombinera mascara med puder är faktiskt ett beprövat trick som ger fylligare fransar. Däremot kan det finnas andra sätt att testa på mascaratricket, som inte innebär att man stoppar ner massa puder i sin mascaraförpackning, och i förlängningen torkar ut den.

Kvinnornas magiska förvandling – hyllas efter ansiktslyftande sminket

Smartaste sättet att applicera mascara med puder

I en artikel på Birchbox tipsar man om att först applicera ett lager mascara på sina böjda ögonfransar, och sedan pudra på lite färglöst puder med en borste på fransarna. Därefter kan man ta på ett till lager mascara, och resultatet är mer voluminösa fransar! Det pudret gör är att det fungerar som fibrer, som hjälper mascaran att fastna extra bra på fransarna, samtidigt som de ser tjockare ut.

Om man testar mascaratricket kan man alltså räkna med fylligare fransar – men det kan också finnas en baksida. Eftersom puder suger åt sig fukt så kan mascaran komma att smula mer än vanligt, och lättare falla av. Om så är fallet för dig, testa då att använda dig av en mascara med lite blötare formula.

Kändisarnas värsta sminkmissar framför kamerorna

Mest läst