Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Oväntade knepet med mascaran – som ger fylligare fransar

27 jul, 2021 
AvAino Oxblod
FotografAnna Demianenko/TT.
fransar volym
Vill du få fylligare fransar med mer volym, utan att använda lösögonfransar?
Då kan det här virala mascaraknepet vara något för dig!
Men det speciella tricket är skapar också diskussion på sociala medier.
Annons
Så applicerar du lösögonfransar – Make-up artisten tipsarBrand logo
Så applicerar du lösögonfransar – Make-up artisten tipsar

Många kämpar på med hopplöst tunna, korta och raka ögonfransar, och lägger tid och energi på ögonfransförlängning, lash lift eller lösögonfransar.

Mascara med puder – ger volym till fransarna

Men det finns faktiskt knep för att göra det mesta av sina fransar och sin mascara. I ett viralt klipp på sociala medier-appen TikTok sprids nu ett knep som får många att höja på ögonbrynen. I klippet visar tjejen först upp en mascara och ett löspuder, för att sedan doppa mascaraborsten i pudret innan hon doppar ner borsten i mascaran igen, för att därefter applicera mascara på sina ögonfransar. Hon visar sedan upp hur hon får långa fylliga fransar av knepet.

Det kan låta galet, men att kombinera mascara med puder är faktiskt ett beprövat trick som ger fransarna mer volym. Däremot kan det finnas andra sätt att testa på mascaratricket, som inte innebär att man stoppar ner massa puder i sin mascaraförpackning, och i förlängningen torkar ut den.

Annons

Nytt knep med puder och mascara – ännu mer volym

I en artikel på Birchbox tipsar man om att först applicera ett lager mascara på sina böjda ögonfransar, och sedan pudra på lite färglöst puder med en borste på fransarna. Därefter kan man ta på ett till lager mascara, och resultatet är mer volym till fransarna! Det pudret gör är att det fungerar som fibrer, som hjälper mascaran att fastna extra bra på fransarna, samtidigt som de ser tjockare ut.

Om man testar mascaratricket kan man alltså räkna med mer volym till fransarna – men det kan också finnas en baksida. Eftersom puder suger åt sig fukt så kan mascaran komma att smula mer än vanligt, och lättare falla av. Om så är fallet för dig, testa då att använda dig av en mascara med lite blötare formula.

Så tar du bort mascaran som gett volym-fransar – 4 tips

  1. Om du använt en vattenfast mascara för puder-tricket så kan du i första hand behöva en oljebaserad sminkborttagning. Olja löser nämligen upp vattenfast smink.
  2. För att på ett enkelt sätt få bort mascaran är det viktigt att du låter removern verka på dina fransar. Ju längre du låter den verka ju lättare är det att torka bort mascaran utan att behöva gnugga. Använd pads med sminkborttagning som du lägger över ögonlocken och håller kvar med dina fingrar i upp till en minut.
  3. När olja löst upp mascaran är det enkelt att torka bort mascaran med din bomullspads utan att behöva gnugga.
  4. Sköljs sedan bort din mascara med vatten och fortsätt med din hudvårdsrutin.
Annons