1:02

Efter reklamen: 10 kändisars make-up fria selfies

(1:02)

Angelina Jolie ramlade ner i mjölpåsen

Eller, det var i alla fall så det såg ut när Angelina Jolie gick på röda mattan för premiären av The normal heart 2014. Sminkösen hade gjort missen att använda finmalet HD-puder på Jolie – vilket kan vara snyggt i verkligheten, men blir vitt när man fotar med blixt.

Gregory Pace/BEI/REX

Drew Barrymore har också gjort pudermisstaget

Angelina Jolie är inte ensam med att ha kommit helt vitfläckig i ansiktet på röda mattan – den missen har många gjort. En av dem är Drew Barrymore, som hade pudrats ordentligt kring ögonen. Att gå på premiär och tro att man inte ska fotograferas med blixt är kanske inte helt genomtänkt.

Richard Young/REX

Ariana Grande väljer fel foundation

Ariana Grande förknippar många med helt perfekt smink nu för tiden, men under de tidigare åren i hennes karriär var det inte ovanligt att hon kom sminkad med en foundation i en alldeles för ljus nyans.

Gregory Pace/BEI/REX

Här är nio billiga skönhetsprodukter som kändisarna älskar

Kris och Kylie Jenner oblandade ansikten

Om man använder mycket smink, och framförallt om man formar ansiktet med hjälp av contour och bronzer, så är det extra viktigt att se till att sminket är perfekt utblandat, och att det inte finns några onaturliga linjer och kanter. Det har varken Kris eller Kylie Jenner lyckats med här. Medan Kris har en skarp brun kant vid hakan, så har Kylie Jenner fått en underligt vit haka.

Broadimage/REX

Lindsay Lohans rättegångslook

Lindsay Lohan var så klart i en väldigt pressad situation när hon satt i rättegång, och gjorde sig beredd på att dömas för brott, men i det här fallet hade det varit bättre att komma osminkad till rätten snarare än att se ut så här. Stjärnan hade för mycket bronzer och rouge, som samtidigt var för oblandad. Resultatet blir fläckigt med skarpa linjer – och det är ingen kommentar man vill få om sitt smink.

Broadimage/REX

5 bästa bronzer-valen för mogen hy

Tyra Banks försöker trolla bort pannan

Tyra Banks har ofta pratat om hur hon har en stor panna, och hur hon kämpat för att få den att se mindre ut. Ett klassiskt sminkknep för att ge intrycket av en mindre panna är att lägga bronzer längs hårlinjen – de mörka skuggorna ger då en förminskande effekt. Det ser ut som att Tyra Banks har gett sig på det här sminktricket, men tyvärr med ett misslyckat resultat. Det ser snarare ut som att man målat mörkröd rouge i hela pannan på modellen, som dessutom inte blandats ut ordentligt över ena ögonbrynet.

Dave Allocca/Starpix/REX

Nicki Minajs skäggstubbsillusion

Nicki Minaj har under karriären inte varit rädd för att jobba efter devisen ”more is more”. Knallrosa läppstift, blåa ögon och mörk rouge är en svårjobbad kombination, men känner man sig fin är det så klart bara att köra på. Här är problemet snarare att Minaj är mycket ljusare i hyn på övre halvan av ansiktet än den undre, vilket ger illusionen av en skäggstubb på stjärnan – en effekt jag inte tror hon var ute efter.

Jim Smeal/BEI/REX

Källa: In Touch.

9 bilder visar hur idealen förändrats genom åren i Miss Universum

Mer läsning

Femina