Artikeln innehåller reklamlänkar
Jessica, packa necessären som ett proffs.
VIDEO: Största skönhetsmyterna – hudgurun ger svar
1:56

Efter reklamen: VIDEO: Största skönhetsmyterna – hudgurun ger svar

(1:56)

Slå på ljud

Jessica Blockström Hember

Feminas skönhets­redaktör som siktat in sig på Istrien i Kroatien den här sommaren.

Jessica Blockström Hember.

Jessica Blockström Hember.

Helene Linsjö

”Jag är en riktig sista minuten-packare och lyckas alltid få med mig helt omatchade kläder men när det gäller necessären är jag mer noggrann. Jag ser till att ha en bra ren­göring som tar bort både smink och solskydd men också en miniflaska som jag fyller med micellärvatten samt en hudvårdande sol­kräms­­hybrid som ger fukt och vård.

Hyal Reyouth Lifting Mask, ca 49 kr, Dr Ceuracle.

Hyal Reyouth Lifting Mask, ca 49 kr, Dr Ceuracle. Klicka på bilden för att komma direkt till den (länk till Skincity).

Hemma har jag slutat använda arkmasker men när det står resa på agendan stoppar jag alltid ner ett gäng med främst återfuktande fokus. Det finns ett riktigt bra urval i dag, till exempel de som återställer huden efter en dag med sol. Jag ser också till att ha några varianter för huden kring ögonen. De är toppen att stoppa i mini­baren och ta fram alldeles svala på morgonen. Så skönt efter en sen kväll med lite mycket drinkar.

The White Collection, 349 kr/7 x 2 ml, Babor.

The White Collection, 349 kr/7 x 2 ml, Babor. Klicka på bilden för att komma direkt till dem (länk till Lyko).

Serumflaskan får stanna hemma. I stället ­fyller jag necessären med ampuller av olika slag. Då blir huden rejält boostad.

Ska jag åka långt vill jag kunna tvätta ansiktet men det kan ju vara knepigt. Då är Beauty Towel från Amelie Soie perfekt att ha i handbagaget. Den tar bort smink och smuts i ett svep, du behöver bara lite vatten. Efteråt kör jag på med en återfuktande arkmask.”

Svenska stjärnorna som haft både kort och långt hår

3 saker jag aldrig åker hemifrån utan

1. Borsten som reder ut allt trassel även när håret är blött, det vill säga Wonder Brush från HH Simonsen (länk till Apohem). Den finns i flera färger vilket är tur då vi har varsin i familjen och jag vill inte ta fel på grund av att jag då kan få vax i håret. Ca 229 kr.

2. Familjens favoritsolskydd till kroppen är 360 Invisible Spray från Heliocare, en lite mjölkig sprej som inte bara är skön på huden utan också går in utan att kladda och är lätt att applicera från alla håll och kanter. Ca 349 kr/200 ml.

360 Invisible Spray från Heliocare, ca 349 kr.

360 Invisible Spray från Heliocare, ca 349 kr. Klicka på bilden för att komma direkt till den (länk till Lyko).

3. The Riviera Box från Nathalie Berzelius, paletten som rymmer allt från ögonskugga och bronser till spegel och rouge men ändå är väldigt smidig och lätt i väskan. Ca 1 199 kr.

The Riviera Box från Nathalie Berzelius, ca 1 199 kr.

The Riviera Box från Nathalie Berzelius, ca 1 199 kr. Klicka på bilden för att komma direkt till den (länk till Lyko).

Linnea Öst

Skönhetsredaktör och bloggare som precis kommit tillbaka från skönhetsmässa i Bologna.

Linnea Öst.

Linnea Öst.

pr

”Jag har två färdigpackade necessärer hemma då jag vet att jag alltid glömmer grejer om jag ska plocka ihop produkter när jag är stressad. En är fylld med hårprodukter och en innehåller både hudvård och makeup. Jag vill få med mig de produkter jag gillar att använda för tillfället men tycker inte om de där anonyma reseplastflaskorna man kan köpa. Därför älskar jag julkalendrar, där får du många bra minisar. När innehållet är slut fyller jag på med de där produkterna jag har i rutinen. På så sätt blir det lättare att hålla reda på vad man har i burkarna. Det är dessutom bra återvinning.”

Necessär från Bon Voy. Det avtagbara och utbyt­bara fodret finns i 30 färger. Ca 1 200 kr inkl foder.

Necessär från Bon Voy. Det avtagbara och utbyt­bara fodret finns i 30 färger. Ca 1 200 kr inkl foder.

pr

3 saker jag aldrig åker hemifrån utan

1. Hårturban från Aquis. Den suger upp all fukt, gör att håret blir torrt på tre minuter och finns i flera fina färger. Ca 369 kr.

2. Solhatt och solskydd. Det senare får gärna vara i platta förpackningar för att det ska gå ner i handväskan så att jag är redo att skydda huden oavsett vad som händer. Man hamnar ju alltid på någon uteservering och då är det extra viktigt att inte glömma att smörja in nacken och handryggarna. Favorit just nu är Reflèxe Solaire SPF 50 från Avène. Ca 139 kr/30 ml.

3. Plastpåse plus klämma för att kunna lägga ner en blöt baddräkt eller liknande. På så sätt kan man utnyttja tiden maximalt även dagen man reser.

Smarta tipset vid fett hår – tar tio sekunder

Anneli Håkansson

Projektledare för Look good Feel better som ordnar kostnadsfria kurser om hudvård och makeup för kvinnor som behandlas för cancer. I sommar åker hon på Londonweekend.

Anneli Håkansson.

Anneli Håkansson.

”Är det en weekendresa fyller jag små burkar och flaskor med favoritprodukterna, inte mer än vad som går igenom säkerhetskontrollen. För att spara plats brukar jag hälla foundation i flytande form i en liten burk och glowprodukt i en annan. På kvällen vill jag ha möjlighet att öka på glowet på kinder och ögon, då är det perfekt med de här minisarna. Jag sätter små lappar på dem då jag lätt glömmer vad jag har tagit. Parfym tar jag med i provförpackning på cirka 5 ml. Det räcker mer än väl. Hårinpackning är något jag prioriterar och där finns en riktigt praktisk variant från Davines i återförslutbar påse. Den tar knappt någon plats alls!”

3 saker jag aldrig åker hemifrån utan

1. Mascara är alltid med! Just nu är favoriten Nature Enhanced Length från Isadora som har bra borste och ger mycket färg. Ca 169 kr.

Nature Enhanced Lenght från Isadora, ca 169 kr.

Nature Enhanced Lenght från Isadora, ca 169 kr. Klicka på bilden för att komma direkt till den (länk till Åhlens).

2. Rengöring är alltid med och viktigt är pads för att ta bort min ögonmakeup. Där är Depends Micellar Makeup Remover Pads fantastiska. Ca 59 kr.

Depends Micellar Makeup Remover Pads, ca 59 kr.

Depends Micellar Makeup Remover Pads, ca 59 kr. Klicka på bilden för att komma direkt till den (länk till Kicks).

3. Numera tar jag alltid med solskydd med SPF 50 i packningen. Till ansiktet är det oftast Anthelios UVMUNE SPF 50+ från La Roche-Posay som får följa med då det förutom att vara skönt och skydda bra har en bra förpackning som passar i plastpåsen jag tar genom säkerhetskontrollen. Ca 219 kr/50 ml.

Anthelios UVMUNE SPF 50+ från La Roche-Posay, ca 219 kr.

Anthelios UVMUNE SPF 50+ från La Roche-Posay, ca 219 kr. Klicka på bilden för att komma direkt till den (länk till Apohem).

Annica Forsgren Kjellman

Hudterapeuten som grundade Skincity och nyligen lanserat hudvårdssajten Nadara. I sommar åker hon till nya favoritresmålet Palma på Mallorca.

Annica Forsgren Kjellman.

Annica Forsgren Kjellman.

”För att minimera packningen satsar jag på få produkter som inte bara har flera funktioner utan också passar flera i familjen. Till ansiktet är storfavoriten All In One Essence från Hyggee, en hybrid av essence, serum och lätt fuktcreme. Denna använder jag, min man och min 16-åriga dotter. Den passar även utmärkt runt ögonen, då konsistensen är så lätt kan du även lägga den i flera lager här utan att det blir för tungt för den tunna huden. Det är magiskt för torrhetslinjer.

All In One Essence, ca 449 kr/110 ml, Hyggee.

All In One Essence, ca 449 kr/110 ml, Hyggee. Klicka på bilden för att komma direkt till den (länk till Skincity).

Till kroppen packar jag ner Creme de Corps Nourishing Dry Body Oil från Kiehl’s. Det är en praktisk sprej som kan användas till så mycket. Då det är en torrolja är den superlätt på huden men ger ändå massa fukt. Jag har den även när jag tar ett bad samt sprejar lite på torra hårtoppar. Innan jag går och lägger mig masserar jag in händer och hälar med den så blir de så mjuka. Skulle du behöva fungerar den fantastiskt även till ansiktet, även om jag bara rekommenderar det som en tillfällig lösning. Den innehåller många fina vårdande ingredienser och har en lätt doft av kokos vilket ger sköna sommarvibbar.

Jag vill ha min packning i tre olika necessärer som liknar doktorsväskor där produkterna kan få stå kvar när man är framme på resmålet.”

3 saker jag aldrig åker hemifrån utan

1. Min varmluftsborste. Jag har i princip en frisyr jag kan göra. Den fixar jag på tre minuter med Volumizer Dryer från Hot Tools. Den blåser håret torrt och sedan kan jag borsta håret med den, vika in alla toppar runtom och böja de fram utåt och bakåt. Ca 895 kr.

2. Kan jag bara ta en makeupborste blir det den fjäderformade Bronzer Brush från Makethemake. Här kan du få så många typer av appliceringar beroende på hur du vinklar den. Diffus, mer riktad och så vidare. Klämmer man åt den kan man till och med jobba med den i glob­linjen. Ca 249 kr.

3. Min pincett Classic från Rubis är helig. Skulle aldrig åka någonstans utan den. 299 kr.

Du kan ha böjt fransarna fel hela tiden – så gör du rätt

Fem favoriter i miniformat

Clean it Zero Cleansing Balm Original Miniature set från Banila, ca 139 kr styck.

Clean it Zero Cleansing Balm Original Miniature set från Banila, ca 139 kr styck. Klicka på bilden för att komma direkt till setet (länk till butik).

1. Kultmärket Banila har äntligen lanserats i Sverige och här finns Clean It Zero Cleansing Balm Original Miniature Set med fyra rengöringsbalmer i färgglada och resevänliga miniburkar. Ca 139 kr/4 x 7 ml.

Bum Bum Summer Jet Set från Sol de Janeiro, ca 269 kr.

Bum Bum Summer Jet Set från Sol de Janeiro, ca 269 kr. Klicka på bilden för att komma direkt till det (länk till Lyko).

2. Bum Bum Summer Jet Set från Sol de Janeiro med kroppscreme, kroppsmist och duschtvål som alla har märkets ikoniska doft. Ca 269 kr.

The Littles Night Out från Drunk Elephants, ca 529 kr.

The Littles Night Out från Drunk Elephant, ca 529 kr. Klicka på bilden för att komma direkt till setet (länk till butik).

3. The Littles Night Out är Drunk Elephants färgglada necessär fylld med det huden behöver för en återställare när du sover: mild gelrengöring, exfolierande serum, fuktserum samt boostande nattkräm. Ca 529 kr.

Hårolja, hårparfym och hårinpackning från Gisous, ca 589 kr.

Hårolja, hårparfym och hårinpackning från Gisou, ca 589 kr. Klicka på bilden för att komma direkt till setet (länk till butik).

4. Vård för håret får du i Gisous set med märkets klassiska hårolja, hårparfym med signaturdoften samt hårinpackning i resestorlekar. Ca 589 kr.

5. Bästa plattången att ta med på resa är inte bara bra på att fixa håret. Den är liten och sladdlös. GHD:s Unplugged kan du ladda med USB i bilen eller i datorn och den är godkänd att bära med på flyget. Ca 2 999 kr.

SE OCKSÅ: Vanliga misstagen som gör ditt smink mindre elegant
1:11

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Vanliga misstagen som gör ditt smink mindre elegant

(1:11)

Slå på ljud
Mest läst