Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Platta håret snyggt – med hushållsföremålet alla har hemma

04 jul, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Att använda värme på håret, exempelvis för att platta det, kan skada ditt hår i längden.
Men om du inte har värmeskydd till hands finns det ett vanligt hushållsföremål som kan fungera lika bra för att skydda – och det är något de flesta har hemma.
”Herregud så smart”, skriver en person.
Annons
Tips för dig med tunt hårBrand logo
Tips för dig med tunt hår

Alla som använder värme på sitt hår till vardags är nog medvetna om hur mycket det kan skada håret i längden – oavsett om där fön, plattång eller att du lockar håret så är det viktigt att skydda hårstråna från värmen för att det inte ska slitas. Vanliga värmeskyddsprodukter som du applicerar i håret innan du tar fram värmeverktyget är det vanligaste sättet att ta hand om håret.

Men om ditt värmeskydd har tagit slut eller du av någon annan anledning saknar värmeskydd så finns det ett enkelt sätt att skydda håret – och allt du behöver är ett vanligt hushållsföremål som de flesta har hemma i sitt kök.

Hyllas för smarta och billiga knepet

I ett klipp som sprids på sociala medier-appen Tiktok visar frisören Maria Aiello hur du kan använda bakplåtspapper i stället för vanligt värmeskydd för att skydda håret mot skada samtidigt som du plattar det. I klippet visar Maria hur hon river av ett ark bakplåtspapper, viker det och lindar det runt hårslingan som ska plattas. Sedan för hon plattången över håret som vanligt, bara det att håret nu är inbäddat i bakplåtspapper. När frisören är klar är håret lika platt som det hade varit utan papper, men har skyddats bättre.

I kommentarsfältet är det många som är glada över det billiga och smidiga tipset.

”Herregud! Varför har jag inte tänkt på detta”, undrar en person.

”Herregud så smart, tack så mycket”, skriver en annan.

”Jag ska verkligen testa det här imorgon”, konstaterar en tredje person.

Annons