1:03

Efter reklamen: Tips för dig med tunt hår

(1:03)

Slå på ljud

Alla som använder värme på sitt hår till vardags är nog medvetna om hur mycket det kan skada håret i längden – oavsett om där fön, plattång eller att du lockar håret så är det viktigt att skydda hårstråna från värmen för att det inte ska slitas. Vanliga värmeskyddsprodukter som du applicerar i håret innan du tar fram värmeverktyget är det vanligaste sättet att ta hand om håret.

Men om ditt värmeskydd har tagit slut eller du av någon annan anledning saknar värmeskydd så finns det ett enkelt sätt att skydda håret – och allt du behöver är ett vanligt hushållsföremål som de flesta har hemma i sitt kök.

Hårexpertens bästa tips: Så håller du frisyren i styr i sommarhettan

Hyllas för smarta och billiga knepet

I ett klipp som sprids på sociala medier-appen Tiktok visar frisören Maria Aiello hur du kan använda bakplåtspapper i stället för vanligt värmeskydd för att skydda håret mot skada samtidigt som du plattar det. I klippet visar Maria hur hon river av ett ark bakplåtspapper, viker det och lindar det runt hårslingan som ska plattas. Sedan för hon plattången över håret som vanligt, bara det att håret nu är inbäddat i bakplåtspapper. När frisören är klar är håret lika platt som det hade varit utan papper, men har skyddats bättre.

Céline Dions bästa skönhetsknep för att se pigg och fräsch ut

I kommentarsfältet är det många som är glada över det billiga och smidiga tipset.

”Herregud! Varför har jag inte tänkt på detta”, undrar en person.

”Herregud så smart, tack så mycket”, skriver en annan.

”Jag ska verkligen testa det här imorgon”, konstaterar en tredje person.