Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Kända makeupartisten lanserar nytt svenskt skönhetsmärke

03 apr, 2022 
william värnild applicerar makeup
Med William Värnilds första produkt kommer läppstiftet att sitta snyggare än någonsin.
Annons
Så lyfter du fram dina ansiktsdrag på ett smickrande sättBrand logo
Så lyfter du fram dina ansiktsdrag på ett smickrande sätt

William Värnild har jobbat som makeupartist i över 15 år och under den tiden samlat på sig både kända artister och kungligheter på meritlistan. Han är bland annat den som fick det ärofyllda uppdraget att fixa makeupen på prinsessan Sofia då hon gifte sig med prins Carl Philip. Under flera år har han också varit en profil i PR-branschen och numera syns William Värnild även flitigt i TV 4 där han tipsar om makeup och hudvård.

Nu kan denna multitalang dessutom addera ytterligare en post i sitt cv. Härom dagen lanserade han nämligen sitt eget makeupmärke under namnet I Will.

Hur fick du idén till ditt märke?

– Jag upplevde att det saknades produkter för kvinnor som redan har en befintlig makeup- och hudvårdsrutin men som tappat bort sig i makeup-djungeln. Jag vill dela med mig av min kunskap och mina tips och tricks för att varje kvinna ska kunna känna sig som sitt bästa jag utan att det ska behöva ta allt för lång tid. Under alla mina år som makeupartist har det varit väldigt viktigt för mig att den som sitter i min sminkstol ska känna sig som sig själv när jag arbetat klart, men som den bästa version av sig själv. Jag vill inte göra om personen jag sminkar jag vill framhäva och förhöja.

Annons

Vilken typ av produkter kommer du att erbjuda?

– Vi kommer att lansera ”smarta” produkter med flera funktioner, produkterna kommer släppas i dropp framöver med ett par månaders mellanrum. Det blir inom makeup-segmentet först och främst. Först ut är Magic Lip Care Kit, en produkt som både vårdar och förbereder läpparna på bästa tänkbara vis.

Varför det blev just en läpprodukt som första lansering?

– För att man ska kunna bära sitt läppstift, glans eller läppenna utan att läpparna känns torra och fräscha. Många jag sminkat genom åren säger ofta ”jag passar inte i läppstift” eller ”jag kan inte ha läppglans” eller ”jag vill bara ha läppenna men mina läppar känns torra”. Ofta är det så att läppstiftet inte sitter bra eller rent av ger en annan nyans för att du inte har ”preppat” läpparna. Genom att avlägsna döda hudceller och återfukta läpparna ordentligt får du ett helt annat resultat av ditt läppstift eller glans och din läppenna kommer sitta betydligt bättre när läpparna är ”preppade”. Magic Lip Care Kit har det där lilla extra man vill att en produkt ska ha.

Läppkit med peeling, mask och glans från I will.

Vad består den av?

– Peeling som skonsamt avlägsnar döda hudceller, mask du kan använda både till natten eller som en intensiv inpackning om läpparna är riktigt torra samt ett återfuktande fint glans. En trestegsraket som ger dig välmående läpparna.

Hur ser trenden ut på läppfronten den kommande säsongen?

– I vår ser vi just välmående läppar som är ordentligt återfuktade. Det är mindre färg och mer naturliga nyanser i jordiga toner med varma inslag.

Varför är det så viktigt med välvårdade läppar?

– Jag brukar säga att läpparna och brynen är lite som ansiktets spegel om du har ett par välformade bryn och ett par återfuktande läppar så ger du direkt ett fräscht intryck.

Magic Lip Care Kit från I Will kostar 259 kr och du hittar det här.

Annons