Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Ricki Lake bar tupé i fem år – fick håret tillbaka med skandinaviska produkten

16 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
ricki lake då och nu
Tv-profilen och skådespelaren Ricki Lake led av så svårt håravfall att hon bar tupé under fem års tid.
Men med hjälp av ett skandinaviskt företag har den forna programledaren nu fått sitt hår tillbaka.
– Jag är tacksam över att ha tagit mig hit, säger Ricki Lake till New Beauty.
Annons
Här är frisyrerna som kan leda till håravfallBrand logo
Här är frisyrerna som kan leda till håravfall

I flera år led programledaren och skådespelaren Ricki Lake av håravfall i det tysta. Hennes hår blev allt tunnare och glesare, och hon gjorde vad hon kunde för att rädda upp det. Under fem års tid bar hon en slags tupé för att slippa se hur håret ovanpå huvudet försvann.

Till slut bestämde hon sig för att sluta skämmas för sin androgenetiska alopecia, som diagnosen heter, och rakade i stället av sig allt hår i början av 2020, precis före covid-pandemins utbrott. Det var när hon erkände för omvärlden att hon hade tappat håret som hennes vändning kom – och vändningen hette Lars Skjøth.

Danska Lars Skjøth är expert på hårtillväxt, och driver företaget Hårklinikken, som inriktar sig på att hjälpa människor få tillbaka sitt hår. Han bestämde sig för att hjälpa Ricki Lake.

Annons

– Jag blev så överväldigad av hans generositet och hans självförtroende. Det som är speciellt med produkterna är att man går på en konsultation och sedan får ett personligt blandat extrakt för just dina hårbehov, säger Ricki Lake till New Beauty.

Ricki Lake: Gillar faktiskt mitt hår jnu

Nu när Ricki Lake har fått håret tillbaka har hon ingått ett betalt samarbete med kliniken – något hon menar att hon aldrig gjort förut.

– De räddade mitt hår. Seriöst, det var ett rätt enkelt beslut – det här är det enda reklamsamarbetet jag har gjort under hela min 35 år långa karriär.

Ricki Lake fick alltså ett schampo specifikt utformat för sitt hår, och använder sig också en speciell hårmask.

– Jag gör bara vad de säger åt mig att göra, för det fungerar. Jag kan inte lova att det skulle fungera för alla, men jag kan säga att det fungerade för mig och att jag är tacksam. Jag är tacksam över att ha tagit mig hit, säger Ricki Lake till New Beauty.

I dag är Ricki Lake tillfreds med sitt hår, och efter att ha snaggat håret har hon också slutat färga det.

Ricki Lake.
Ricki Lake fick tillbaka håret.

– Det är ironiskt, men jag gillar faktiskt mitt hår nu. Jag hatade det i så många år, och nu älskar jag de här gråa slingorna runt ansiktet. Det är komiskt för mig, för jag trodde inte att jag skulle vara på en sån här plats av total frid och acceptans. Det är toppen.

Annons