Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Ricki Lakes väg tillbaka från håravfall

04 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT/Instagram.
Tv-profilen Ricki Lake har varit öppen med sina problem med håravfall, och rakade av sig håret för att hon höll på att bli skallig.
Nu har hon hittat en väg tillbaka från håravfallet, och har mer hår på huvudet än på länge.
– Det var så skamfyllt, säger Ricki Lake till People.
Annons
Hårresande frisyrer vi aldrig glömmer - men som vi önskar att vi gjordeBrand logo
Hårresande frisyrer vi aldrig glömmer - men som vi önskar att vi gjorde

Det var i början av förra året som tv-profilen Ricki Lake, nu 52, visade hur hon snaggade av sig allt hår, för att förlika sig med att hon led av kvinnlig tunnhårighet och höll på att tappa sitt hår.

Beslutet att vara ärlig med sin hårkamp var ett sätt för henne att acceptera sig själv, men vägen dit var inte enkel för Ricki Lake, som blev världskänd med sin skandalfyllda talkshow The Ricki Lake show, men som numera är dokumentärfilmare.

– Jag funderade fram och tillbaka i ett år om huruvida jag skulle berätta. Det var en så skamfyllt, säger hon till People.

Dolde håravfallet för terapeuter

I det ärliga inlägget på Instagram avslöjade Lake att hon mått fruktansvärt dåligt över sina problem med håravfall, samtidigt som hon har dolt det för alla i sin omgivning – till och med sina terapeuter genom åren.

Annons

Problemen började redan på slutet av 80-talet, när hon spelade en roll i Hairspray 1988, och hennes hår behandlades intensivt under inspelningen. Efter det har hon i perioder tappat mycket hår på grund av stress, viktpendling och hormonförändringar.

Ricki Lake gjorde allt för att att påverka håravfallet, men varken steroidinjektioner, krämer eller hårstimulerande behandlingar hjälpte.

– Jag var rädd för att berätta, för vad jag visste hade ingen kvinna någonsin offentligt berättat om kvinnlig flintskallighet.

Ricki Lake erkände tunnhårigheten för kärleken

I december 2019 fick Ricki Lake nog, och berättade sin hemlighet för pojkvännen, som hon numera är förlovad med. Hon funderade på att raka av sig håret, något han stöttade henne i och sa skulle bli snyggt. Efter att ha berättat om det på Instagram är Ricki Lake mer tillfreds med sig själv igen.

Annons

– Det handlar om inre skönhet, självförtroende och självkärlek. Jag uppskattar faktiskt vad jag ser i spegeln nu.

Det senaste året har Ricki Lake dessutom hittat en behandling som fungerar för henne, genom den danska hårkliniken Harklinikken i Beverly Hills. Där diagnostiserades hon med androgenetic alopecia, vilket är en typ av ärftligt håravfall, och fick hjälp. Nu är programledarens hår bättre än på länge.

– Skillnaden var som natt och dag. Det är inte bara mängden utan också kvaliteten på mitt hår, säger hon till People.

Annons