Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Här är pudret alla pratar om just nu – så bra är det

10 feb, 2023 
AvJessica Blockström Hember
Fotografshutterstock/tt
Skådespelerskan Reese Witherspoon använder lätt puder.
Trött på puder som lägger sig i linjerna? Slutat pudra för att det känns kakigt? Spana in den här fjäderlätta snackisen som fixerar makeupen och ger snyggare och slätare look – även på mogen hy.
Annons
Puder för mogen hy – så lägger du en bra basBrand logo
Puder för mogen hy – så lägger du en bra bas

Har du svårt att hitta ett puder som fixerar makeupen men utan att det syns, känns det torrt eller lägger sig i linjer under dagen? Jakten på det perfekta pudret pågår ständigt på skönhetsredaktionen men det kan vara speciellt knepigt att hitta ett som verkligen fungerar ävem för mogen hy. Vi har testat det mesta. En av favoriterna har varit Translucent Loose Setting Powder från Laura Mercier. För några år sedan kom By Terry också med sitt innovativa Hyaluronic Hydra Powder, en av de första hybridprodukterna där du fick makeup med en dos hudvård. Det är precis som Merciers otroligt finfördelat och fixerar smink bra. By Terrys puder gör dessutom att huden inte alls känns lika torrt som med mer traditionella puder. Problemet med den senare har varit att huden lätt ser vit ut. Men nu verkar det som att vi hittat ett nytt drömpuder. Det här är en produkt som har blivit en av de stora snackisarna på olika skönhetscommunitys den senaste tiden. Så vad är det för magisk sminkprodukt?

Bästa löspudret för mogen hy

rodials lös puder som passar även mogen hy

Rodial är ett skönhetsmärke som funnits i flera år. Här i Sverige har man dock inte haft hela sortimentet tidigare. Det har nu ändrats. I samband med att Rodials smink nu finns att köpa i Sverige har bolaget också lanserat det nya löspudret Glass Powder. Så vad är det som gör detta puder så fantastiskt att det redan sålt slut? Förutom att pudret är helt viktlöst, smälter ihop med huden och fixerar ditt smink så bra så blir det till ett snyggfilter oavsett om du har en ung slät hy eller en mogen hy där puder ofta lägger sig i linjer och rynkor.

Annons

Vad gör Radials Glass Powder speciellt?

Rodials lösa puder består av en innovation som reflekterar ljuset utan att ge en vit hinna. Däremot ser huden helt otippat faktiskt nästan återfuktad ut. Hemligheten är de finfördelade puderpartiklarna i kombination med mjuka persikotonade pigment. Det ger otroligt fin lyster samtidigt som ytan ser slätare och finare ut även om underlaget har både linjer, porer och rynkor. Ojämnheter blir betydligt mindre synliga. Det är dessutom toppen att svepa över den tunna huden under ögonen för att ge en jämnare yta och få din concealer att sitta kvar. Rodials Glass Powder blir helt enkelt inte ett dugg pudrigt på huden trots att det håller glans borta. Det gör jobbet men utan att avslöja sig.

Här hittar du bästa löspudret

Glass Powder från Rodial kostar 329 kr och du hittar det här. (reklamlänk)

Puderborsten som gör jobbet

borste som gör det lätt att få på Rodials puder snyggt

Att ha ett riktigt bra puder är toppen men du kommer inte få ut Rodials puders fulla potential om du inte också har en bra borste att applicera det med. Kvalitetsverktyg brukade betyda stora hål i plånboken men så är det inte längre. Idag finns en hel rad med riktigt bra märken som gör verktyg till snälla kristids-priser. En favorit är svenska Hickap som gör veganska makeupborstar som dessutom är riktigt snygga. Till Rodials puder finns den perfekt fluffiga borsten Tapered Powder som dessutom är formad så att du även kommer åt under ögonen och runt näsan på ett bra sätt.

Tapered Powder från Hickap kostar 169 kr och du hittar den här.

Annons