Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så får du finast resultat med bronzer – på mogen hy

22 jun, 2023 
AvJessica Blockström Hember
Fotografshutterstock/TT
eva longoria solkysst mogen hy med bronzer i cannes
Lyfta huden eller lägga på flera år – det här snabba tipset gör stor skillnad när du använder solpuder.
Annons
Mogen hy: Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy: Så undviker du att läppstiftet blöder

Solpuder, eller bronzer som det allt oftare kallas, är en riktig toppenprodukt att ha i sminkväskan. Här kan du snabbt få härlig värme till huden, lyfta fram färgen du fått av solen och dessutom ge ansiktet lite tydligare konturer. Men det gäller att känna till knepen om du har mogen hy. Fel placerat kan en bronzer nämligen göra att du ser tröttare och håligare ut.

Bästa knepet för att få fin effekt av din bronzer

Det vanligaste tipset för att applicera ett solpuder är att borsta på det som en 3:a. Du börjar uppe vid hårfästet, gör en halvcirkel ner över tinningen och in under ögat på kinden och sedan ut igen för att avsluta längs käklinjen. Anledningen är att du ska få färgen där solen träffar som mest. Problemet är att de flesta som passerat 50 också har en del partier som är mörkare pga att huden här sjunker in en smula. De flesta brukar t ex ha så vid tinningen, precis utanför yttre ögonvrån. För att inte addera ännu mer mörkt och få ansiktet att se håligt ut så är det allra bäst att undvika solpuder här om du har mogen hy. Borsta på alla andra ställen och gärna även under ögonbrynet samt lite lätt över näsryggen så blir effekten väldigt fräsch och ger huden ett lyft.

Annons

Puder, kräm eller flytande form på bronzer för mogen hy

Det finns många olika varianter av bronzers idag och det kan vara svårt att veta vad du ska välja. Till en mogen hy kan ett solpuder bli lite platt och matt. Krämiga bronzers är däremot lätta att få naturliga, de smälter in i huden och ger ett solkysst lyft. Samma sak med flytande bronzer, även om det kan upplevas som lite knepigare att applicera och lättare att överdosera. Till krämiga bronzers är en duofiber-borste perfekt för att få ett skirt resultat, här kan du verkligen jobba in produkten bra. Till flytande bronzers är tipset att droppa lite på handryggen och plocka upp med en duofiberborste eller makeupsvamp därifrån för att sedan arbeta in på de ställen du vill ge solkysst känsla.

3 x favoriter för solkysst mogen hud

Invisible Illumination Liquid Bronzer från Lumene är droppar med vårdande fukt. Den finns i två nyanser, kostar 319 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Cream Bronzer från Rose Inc är härligt lyxigt och fjäderlätt gel som ger solkysst glow och går enkelt att tona in i huden. Den finns i fyra nyanser, kostar 425 kr, är designat för refill och du hittar den här. (reklamlänk)

Annons