Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skandinaviska hårtrenden som är kändisarnas favorit i sommar

21 jun, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, Instagram.
Sofia Richie och Matilda Djerf.
För att hitta en av sommarens stora hårtrender kan vi i år kolla på hemmaplan.
”Scandi hairline” – skandinaviskt hårfäste – har blivit stjärnornas favorit för den där somrigt solkyssta looken.
Så här får du till hårtrenden på enklast sätt!
Annons
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visarBrand logo
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visar

Till sommaren är det många som gärna ser solkyssta ut, både i hår och ansikte – och i år är det vi i Skandinavien som står för inspirationen på andra sidan Atlanten. Bland kändisfrisörerna i USA och deras stjärnklienter är ”the scandi hairline”, det skandinaviska hårfästet, hetast i sommar.

– Oavsett hårfärg så är hårfästet, de ansiktsinramande slingorna och babyhåren solkyssta utan ansträngning, och blir så mycket ljusare än resten av håret, säger New York-frisören Jaclyn Seabrooke till New Beauty.

Många inspireras såklart av svenska modeskaparen Matilda Djerf, som blivit ett fenomen på sociala meder-appen Tiktok med sitt vackra, blonda hårsvall. Men även hypade stjärnor som Sofia Richie verkar älska trenden.

Annons

Så får du till den skandivaniska hårtrenden

Men hur får man egentligen till the scandi hairline?

– Scandi hairline, eller skandinaviska hårfästet, är en färgningsteknik som genast ljusar upp kanterna av hårfästet runt ansiktet och gör det ljusare och klarare än resten av håret, för att replikera hur solen studsar på hårfästet, säger frisören till New Beauty.

Tricket för att få till hårtrenden är att inte färga för stor del av håret – det är bara slingorna närmast ansiktet som ska vara några nyanser ljusare än resten av håret. Och den går att applicera på alla hårfärger, det är inte bara för blont hår.

– Tekniken är inte bara till för blondiner, men kan användas även på rödhåriga, brunetter och mörkare hår som vill ha lyster för att bebishåren kring ansiktet ska ge ett mjukare intryck och hårfästet en naturligt ljusare effekt, säger frisören Jaclyn Seabrooke.

Annons