Vi är många som älskar solens påverkan på vår hårfärg, blonda sommarslingor som får oss att minnas varmare dagar även när höstrusket stormar som mest utanför dörren. Men vårdar du inte håret försvinner de snabbt och blir livlösa och kan gå mer åt det gula hållet.

8 effektiva silverschampo/balsam/masker

Men om du vill ta hand om ditt hår, boosta det lite efter sol och saltvatten gjort sitt, men samtidigt behålla solblekningen – då är silverprodukter något för dig. Idag finns det riktigt bra varianter som ger glans och liv till håret, samtidigt som de plockar bort dina gula toner. Här är våra favoriter:

En nyhet på hyllan som vi gillar är denna djupt återfuktande inpackning, från Oribe. Samtidigt som den tar bort gula nyanser så återuppbygger den hårstråna som får styrka och mer elasticitet. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

Silverschampo från Sachajuan som återfuktar och neutraliserar gula toner. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

Ett schampo från Fudge med ett väldigt effektivt och intensivt violett pigment. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

Ett vårdande balsam från Maria Nila som återfuktar och stärker hårets struktur samtidigt som det tar bort guldiga toner. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

Ett leave-in balsam från Björn Axén som dessutom innehåller vitaminer som återfuktar håret samt värme- och UV-skydd. Här kan du köpa det (reklamlänk från Awin.com)

En riktigt effektiv hårmask från Fanola, som du bara behöver ha i mellan 1-3 minuter för att få resultat. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

En dunderkur för ett trött, grått hår som fräschar upp och ger liv till det igen. Från Kevin Murphy. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

En annan omtyckt silverprodukt är detta schampo från Löwengrip som både ger glans och kalla toner till ditt hår. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

LÄS MER:

Torra läppar? Här är 17 dunderkurer!

Så räddar du ditt sommartorra hår – 9 vårdande och återfuktande produkter!

Mer läsning

Femina