Artikeln innehåller reklamlänkar
Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du maskne
4:02

Efter reklamen: Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du maskne

(4:02)

Slå på ljud

Alla har hår i ansiktet, det är helt och fullt naturligt. Med det sagt vill inte alla ha kvar håret här. Så hur ska man göra för att bli kvitt den där fjuniga skuggan över läppen eller mörka mustaschen? Huden är ju extra tunn här och för det mesta ganska känslig, därför är det viktigt att vara noga när du väljer metod och produkt. Här är några som är smidiga och går snabbt.

Spiral-metoden

ung kvinna visar spiralmetoden
Cliff Gardiner

Den här märkliga böjbara spiralen är ett riktigt enkelt sätt att bli kvitt även ganska fjuniga stråna. Den fungerar likt en handdriven epilator och rycket upp håret. Det är inte smärtfritt och kan bli en smula rött efteråt men det går ruskigt snabbt och det är otroligt prisvärt. Tänk på att göra rent spiralfjädrarna efter varje gång för att få bort eventuella bakterier.

Så sminkar du dig under sommaren -bästa produkterna

spiralfjäder som rycker upp stråna

Smooth Finish Facial Hair Remover från Tweezerman kostar 299 kr och finns här (länk till Åhléns).

Kräm-metoden

Hårborttagningskrämer består av kemikalier som löser upp stråna vilket också gör att när de växer upp har du en mjuk topp. Det är relativt enkelt men tänk på att alltid testa formulan på armen eller liknande innan du placerar den i ansiktet så du är säker på att du tål den. Välj en variant som är formulerad för känslig hy och respektera verkningstiden.

Sommarens finaste korall-färgade nagellack

Brush On Cream for Face från Naer har en liten borste som gör det enklare att applicera. Den kostar 89 kr och finns här (länk till Åhléns).

hårborttagningskräm för ansiktet

Tråd-metoden

Att ta bort hår med tvinnade trådar är ett hantverk som kommer från Mellanöstern och att titta på när trådarna spinner över huden och får stråna att flyga all världens väg är nästan förtrollande. Det är också en väldigt effektiv och relativt skonsam metod där håret dessutom håller sig borta länge. Det knepiga är att du behöver hitta en salong eller brynbar där man gör trådning. Rapide erbjuder t ex trådning på alla sina Brow Bars och de finns i flera städer. Du hittar dem här (länk till butik).

Att undvika

Vaxa bort håret över läppen är inte att rekommendera. Anledningen är att den häftiga uppryckningen kan skada strukturen under huden och ge mer linjer och rynkor på sikt. Då är faktiskt till och med rakning att föredra.

Retinol på sommaren - bra eller dåligt? Vi reder ut.

Tänk på!

Efter hårborttagningen ska du helst undvika att sola, bada, basta och träna i 24 timmar. Anledningen är att hårsäckarna inte sluter sig direkt och är därför mer känsliga för infektion. Bäst är om du kan hoppa över makeup men om du måste sminka dig så är det viktigt att alla penslar är helt rena. Och ta det lugnt med aktiva produkter som kan irritera huden när den är nybehandlad.

Mest läst