kvinna med trassligt hår

2:26

Efter reklamen: Skönhetsredaktörens bästa torrschampon

(2:26)

Friss kan vara en riktig plåga. Kanske har du stått och fönat med borste och hög värme eller slitit hårt med plattången men trots allt arbete så är där strån som sticker upp likt en gloria kring skallen. Speciellt knepigt kan det vara för dig med lite kraftigare hår. Och har du riktigt lockigt hår som du vill göra slätt kan det vara riktigt svårt. Då har Dyson precis lanserat en liten märklig manick som kan lösa problemet.

5 trender för sommarhåret – så får du till dem!

smart tillbehör för frissfri finish

Flyaway Attachment från Dyson ser från sidan ut som en modern version av Kapten Kroks, ja, krok. Det är dock mer som en halv cylinder, ett magnetiskt munstycke skapat för att användas ihop med Dysons fön Supersonic. Här utnyttjas det man kallar coanda-effekten, något ingenjörerna på företaget redan applicerat en gång tidigare, nämligen i den fiffiga lockaren Air Wrap. Luftströmmen från verktyget drar till sig håret och sveper det perfekt kring cylindern.

flyaway attachment på dysons fön supersonic

I Flyaway har man hittat den optimala kurvan som du enkelt sveper över håret och vips så lägger sig stråna ner, det blir betydligt slätare och därför också glansigare utan att du behöver överdriven värme.

6 värsta sminkmissarna du kan göra på sommaren

Flyaway Attachment från Dyson lanserades härom dagen internationellt och verkar redan ha flugit ut från butikerna. När den landar här hemma är än så länge lite oklart. Priset blir ca 420 kr. En Supersonic-fön går på 4190 kr här.

Mer läsning

Femina