Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Charlize Theron går mot traditionen med ny mörk färg på sommarhåret

19 jul, 2022 
charlize theron med sitt blonda hår sommaren 2021
När de flesta andra satsar på ljusare strån den soliga säsongen går den här stjärnan mot en mörkare sida.
Annons
Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lysternBrand logo
Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lystern

Vi är vana att se skådespelerskan och Dior-ambassadören Charlize Theron med ljust blont hår. Men den här stjärnan är verkligen otroligt snygg i vilken färg hon än väljer att ha på frisyren. När de flesta andra vill ha blonda stråna på sommaren går Charlize emot traditionen med ny och mörkt chokladbrun nyans. Något hon visade upp då hon höll i en fest för sitt välgörenhetsprojekt the Charlize Theron African Outreach Project för några veckor sedan. Det är inte ofta hon byter färg men formen på frisyren brukar hon leka mycket med. Till den här mörkare varianten har hon mer av en trendig wolfcut med flera längder än den klassiska page-frisyr hon spanats i tidigare.

Annons

I höst kommer du att kunna se Charlize Theron i en ny omtalad filmatisering av böckerna "The School for Good and Evil" men också i en kampanj för spännande ny doft från Dior som än så länge är hemlig. Blir det tillbaks till blonda strån då kanske?

charlize theron med mörkt hår på välgörenhetsfest

Så behåller du färgen på håret i solen

Oavsett om du är blond eller har satsat på en mörkare hårfärg till sommaren så har solen en tendens att matta ner tonen. För att undvika det finns några smarta knep att ta till.

Annons

1. Skydda även håret när du är i solen.

Det finns speciella solskydd som du enkelt sprayar över stråna och det fina är att du idag kan hitta allt från sprayer som bara tillför filter till mousser som också ger stadga och därför dubblar som stylingprodukter. Våra tre favoriter är:

mjölkigt solskydd för håret från davines

Väldoftande SU/Hair Milk från Davines som reder ut trassliga strån, återfuktar och skyddar mot UVB-strålar. Den kostar 299 kr och finns här (reklamlänk).

solskyddande och vårdande mousse för håret

Krämiga UV/HEAT Hair Mousse från EVY som ger lätt stadga, solskydd, värmeskydd och vård. Den kostar 209 kr och finns här (reklamlänk).

Annons
praktiskt mist för att skydda både hår och hårbotten i solen

Lättapplicerade och friskt doftande Classic SPF 30 Scalp & Hair Mist från Coola som du både kan ha på stråna och i hårbotten för att hindra bränna där. Den kostar 429 kr och finns här (reklamlänk).

2. Fyll på med pigment.

För att motverka färgförlusten och dämpa tappad glans är en pigmenterad inpackning toppen. Här finns fina varianter för både blondiner, rödhättor och mörkhåriga. Redaktionens favoriter är:

färgbomb för kall ton på blonda hår
www.pentagrafic.com - Imagen digital

Blondiner - Revlon Professionals klassiska färgbomb Nutri Color Filters i Intense Platinum som ger både ton och glans. Den kostar 229 kr och finns här (reklamlänk).

Annons
pigmenterad inpackning för brunetter

Brunetter - Colour Refresh från Maria Nila i Cacao Intense som också har djupt vårdande effekt vilket är toppen på sommaren. Den kostar 289 kr i smart pumpflaska och finns här (reklamlänk).

balsam som bättrar på koppartoner i röda hår

Rödhättor - Alchemic Conditioner Copper från Davines är lättanvänt balsam som ger håret intensivare kopparton och gör stråna rejält mjuka. Det kostar 319 kr och finns här (reklamlänk).

Annons

3. Investera i sommarens hetaste accessoar - hatt!

stråhatt från lindex

I takt med att hettan svept över Europa så har den gamla hederliga stråhatten fått ett rejält uppsving som trendaccessor, helst i gubbmodell. Vi förstår varför. Förutom att skydda håret och ge ansiktet välbehövlig skugga så är det en cool detalj som får allt från bikinin till skjortklänningen att se elegantare ut. Snygg stråhatt kostar bara någon hundring, du hittar en variant här (reklamlänk).

Annons