Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Äntligen! Nu gör glanset comeback på läpparna

15 jul, 2022 
Skådespelerskan Andie Macdowell med glansiga röda läppar på röda mattan
De matta läppstiftens dagar är räknade - nu vill vi ha läppar som glänser lika fint som på Andie Macdowell.
Annons
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskuggaBrand logo
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga

Den matta läppstiftstrenden har tagit stor plats de senaste åren men nu svänger pendeln. Precis som huden gärna får ha en vacker lyster så välkomnar vi en mer glansig läpplook. Härliga nyheter då läppglans både gör att läpparna ser fylligare ut och får hela looken fräsch och härlig. Dessutom kan det räcka att bara svepa en snygg glansig färg på läpparna för att pigga upp humöret.

Stjärnan visar vägen till läpptrenden

En av dem som älskar färg på läpparna sedan många år och nu anammat den nya trenden är vackra skådespelerskan Andie Macdowell som gärna kombinerar sitt snygga peppar- och salt-färgade hår med nyanser som också sätter läpparna i fokus. Vilken färg just du väljer spelar dock ingen roll. Även om rött har ett momentum just nu och ser ut att bli höstens statement-färg så fungerar det just nu lika fint med allt från rosa och korall till beige. Årets trend är glans oavsett nyans.

Annons
Andie Macdowell på röda mattan i Cannes 2022
TTClick to add image caption

Bästa glansig läppstiften just nu

Det har kommit många nya sköna läppstift som både ger täckande färg, en glossig finish och bjuder på vårdande ingredienser. Här är våra favoriter med olika egenskaper och prislappar - från budget till lyx.

Shine Loud Pro Pigment Lip Shine, NYX Professional MakeupShine Loud Pro

superglossigt flytande läppstift från nyx

Här får du en två-stegs raket med pigmenterat läppstift som får glasliknande glans av en smart topping som också förseglar looken för otrolig hållbarhet. Här finns färger från hela regnbågen, från ljust beige till cerise och även blått.

Annons

Pigment Lip Shine från NYX Professional Makeup kostar 149 kr och det finns här. (reklamlänk)

Lustreglass Sheer-Shine Lipstick, MAC

glansigt läppstift från mac

Krämigt som ett läppstift men med glans från ett lipgloss bjuder MAC på i den här ganska nylanserade produkten som ger färg men utan att täcka helt. Formulan släpper igenom din naturliga läppnyans vilket gör att även starkare färger blir lättare att bära för den som är lite mer försiktig. Här finns 26 nyanser att välja mellan.

Annons

Lustreglass Sheer-Shine Lipstick från MAC kostar 220 kr och det finns här (reklamlänk).

Addict Shine Lipstick, Dior

glossigt läppstift från dior

Färg i kombination med en häftig vinylglans bjuder Dior på i det här exklusiva läppstiftet. Formulan är dessutom behagligt återfuktande och får läpparna att se betydligt fylligare ut. En annan sak som gör att detta lyxiga stift sticker ut är att det finns refill. Det finns dessutom hela 35 nyanser, från mjukt beige till det tegelröda Dior 8.

Annons

Addict Shine Lipstick från Dior kostar 440 kr och det finns här. (reklamlänk)

Rouge Volupté Shine, YSL

läppstift med glansig finish från ysl

Medeltäckande färg med en härligt glossig finish får du med denna juvel som också har en rejält vårdande effekt tack vare en hög andel välgörande oljor. Det får också läpparna att se jämnare ut. Det finns närmare 20 nyanser men utbudet varierar lite beroende på var du letar.

Rouge Volupté Shine från YSL kostar 400 kr och det finns här. (reklamlänk)

Annons

Lip Fetish Divinyl, Pat MacGrath Labs

läppstift med glossig glasfinish från pat mcgrath

Blänker likt ett lack gör det här välpigmenterade läppglanset från världens mest kända makeupartist. Det fyller också på med vårdande och mjukgörande ingredienser från bl a kokossmör och litchi. Finns i sex färgstarka nyanser.

Lip Fetish Divinyl från Pat MacGrath Labs kostar 479 kr och det finns här. (reklamlänk)

Hur får man läppglans att sitta längre?

Tycker du färgen på ditt läppglans försvinner lite för snabbt? Det bästa sättet att få det att hålla är att grunda med en läppenna i samma ton först. Inte bara runt konturen utan över hela läpparna. Lägg sedan ditt läppglans ovanpå. Jag lovar, det gör otrolig skillnad!

Annons