6 Artister som släppt sin egen parfym
1:16

Efter reklamen: 6 Artister som släppt sin egen parfym

(1:16)

Slå på ljud

Många av oss sprutar gärna på parfym på kroppen på morgonen, men att få parfymdoften att hålla i sig under dagen kan vara desto svårare. Speciellt om man använder sig av en lite billigare parfym kan det vara knepigt att få doften att hänga kvar – då kan den goda doften vara borta redan vid lunch. Att köpa billigare parfymer som doftar likt en dyrare variant från ett exklusivt märke är ett knep många använder sig av, men det billigare priset är ofta på bekostnad av långvarigheten.

”Jag har 400 parfymer – de här fem är mina favoriter”

Men turligt nog finns det ett väldigt enkelt knep som gör att parfymdoften räcker längre, och du kan dofta gott från morgon till kväll oavsett prisklass på parfymen. Knepet är dessutom forskningsbaserat! Lyko Magazine hänvisar till en forskningsstudie vid Lunds universitet, där man kommit fram till fett har en förmåga att binda doft. Beroende på hur fet hud du har desto längre räcker alltså dofterna på huden – det är också därför samma parfym kan lukta olika länge på olika personer.

Bäst deodorant – som håller dig fräsch hela dagen

Så får du parfymen att hålla med body lotion

Men om du inte har en kropp med fet hud där dofterna håller länge så går det enkelt att fejka. Smörj in dig med en fet och body lotion eller kräm så kommer du märka att parfymen håller bättre på huden. Här kan du välja två olika strategier! Antingen väljer du en oparfymerad body lotion och låter sedan parfymen göra jobbet, eller så köper du en body lotion som doftar som din parfym för att förstärka doften. Många märken säljer nämligen samma doft i många olika former.

Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep
0:54

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep

(0:54)

Slå på ljud
Mest läst