Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så får du rakt hår – utan att platta det

14 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Har du problem med frissigt hår, eller är trött på lockar och självfall?
Det finns knep för att göra ditt hår rakare utan att behöva slita på det med plattång eller varm fön.
Här är 4 tips att prova för rakt hår utan slitage!
Annons
Här är frisyrerna som kan leda till håravfallBrand logo
Här är frisyrerna som kan leda till håravfall

Lockar och självfall i all ära, men ibland vill man bara ha rakt och mer lätthanterligt hår. Samtidigt sliter det mycket på håret att jämt platta det med plattång, eller använda en varm fön för att föna det rakt.

Men det finns tips och trix att ta till om man vill få håret platt utan att det ska ta skada. Nedan hittar du xx sätt att göra håret rakt, fritt från friss och samtidigt behålla glans och styrka i håret, från Curejoy.

Borsta blött hår torrt

Att borsta blött hår medan det torkar kan hjälpa till att göra det rakt. Efter att du badat eller duschat behöver du borsta håret var femte minut tills det är torrt. Tänk dock på att håret är ordentligt återfuktat med balsam innan du borstar, eller att du använder en våtkam, som alltså är till för att kamma blött hår med. Att borsta blött hår kan slita mycket på håret om det inte görs korrekt.

Annons

Kokosmjölk

De intensivt återfuktande egenskaperna i kokosmjölk hjälper till att göra håret rakt, samtidigt som det blir glansigt och får lyster.

Blanda färsk kokosmjölk med juice från en hel citron i en burk, som du sedan placerar i kylen i några timmar. När du tar ut den kommer det finnas ett krämigt lager högst upp i blandningen. Massera in den i håret och hårbotten, och ha kvar där i 20 minuter innan du virar en varm fuktig handduk eller en duschmössa om huvudet, och sedan väntar 30 minuter till. Tvätta sedan håret med schampo och balsam, och våtkamma håret innan det får lufttorka.

Banan och honung

För den här kuren behöer du en banan, lite honung, en halv kopp yoghurt och två matskedar olivolja. Blanda ihop allt i en jämn mix. Applicera det sedan i håret och vira en handduk runt det innan du väntar en timme. Tvätta sedan håret med vatten och låt det lufttorka.

Använd tofsar på natten

För det här knepet behöver håret vara fuktigt. Dela sedan upp håret i två hästsvansar som du fäster med en tofs. Addera sedan tofsar längs hela längderna med några centimeters mellanrum, men se till att de inte sitter för tajt – använd gärna hårdband i siden. Sov sedan med denna frisyr. När du vaknar på morgonen och tar bort dem kommer håret vara betydligt rakare.

Annons